100 smakowitych pomysłów! Sycące, a nietuczące dania z różnych stron świata. Wśród nich: zupy i dania jednogarnkowe, sałatki, przystawki i przekąski, potrawy warzywne, mięsne i rybne, a także oryginalne desery. W rolach głównych: ryż, soczewica, kasza gryczana i jęczmienna oraz kuskus. Masz ochotę na coś nowego? Turecki bulgur („kuzyn” kuskusu) i quinoa, czyli ryż peruwiański, to strzał w dziesiątkę! Z pierwszej części poradnika dowiesz się wszystkiego o zaletach zbóż i roślin
strączkowych. Druga to zbiór receptur – przygotujesz azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy i zapiekankę grecką. Chcesz odkryć nieznane smaki tradycyjnych dań? Spróbuj zapiekanej ryby z ryżem, wołowiny z warzywami i zupy pomidorowej, przygotowanych według nowych przepisów.
strączkowych. Druga to zbiór receptur – przygotujesz azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy i zapiekankę grecką. Chcesz odkryć nieznane smaki tradycyjnych dań? Spróbuj zapiekanej ryby z ryżem, wołowiny z warzywami i zupy pomidorowej, przygotowanych według nowych przepisów.