Ryby i owoce morza 400 przepisów

Jacques Le Divellec
Ryby i owoce morza 400 przepisów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ponad 400 przepisów na potrawy z ryb i owoców morza.
- Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara.
- Potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku.
- Potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela.
- Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowywanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną.
Wszystjue sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenia na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu.
Podstawowe przepisy na wszelkiego rodzaju wywary, marynaty, sosy, masła smakowe i farsze.
Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać.
Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach
UNIKALNA, WYCZERPUJĄCA I PRAKTYCZNA KSIĄŻkA, POZWALAJĄCA ODKRYĆ CAŁE BOGACTWO NOWYCH SMAKÓW.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-89771-01-8, 9788389771018
Wydawnictwo: Larousse
Stron: 384

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Ryby i owoce morza 400 przepisów? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Ryby i owoce morza 400 przepisów. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl