Recenzje książki "Spowiedź Goebbelsa"

Dodaj swoją recenzję

Spowiedź Goebbelsa

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na temat III Rzeszy, II wojny światowej, Adolfa Hitlera i jego ludzi powiedziano wiele, ale na pewno nie wszystko. Pomimo upływu lat ciągle odkrywane są nowe tajemnice. Hitler człowiek bezwzględny, otoczony sztabem ludzi zaufanych. Jednym z nich był Joseph Goebbels. Niespełniony pisarz, zainteresował się antysemickim programem NSDAP. Wstąpił do pa... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

Wywiad, który każdy z nas powinien przeczytać !

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Joseph Goebbels - prawa ręka Hitlera, zapatrzony w przywódcę narcyz, który był w stanie zrobić dla niego wszystko, na kartach tej książki i rozmowy możemy lepiej poznać jego osobę, wejść w jego życie i jeszcze lepiej przekonać się, jakim był człowiekiem oraz jakimi kierował się on wartościami. Mamy tutaj zapiski, które wcześniej nie były publikowa... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

@WolneLitery@WolneLitery {}× 2

Wywiad, którego nie ma

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam świadomość, że nazistowski minister propagandy nie zapisał się pozytywnie na kartach historii. Okrył się on niechlubną sławą w dziejach świata. Jednak ciekawi mnie to, w jaki sposób wykorzystując narzędzia PR uprawiał propagandę polityczną, manipulując społeczeństwem w imię kreowania wizerunku Adolfa Hitlera. Joseph Goebbels to prawa ręka Hitl... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

@adam_miks@adam_miks {}× 7

Umysł narcyza

15.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od dawna już interesuję się drugą wojną światową. Lubię też czytać biografie, dlatego kiedy natrafiłam na Spowiedź Goebbelsa, niepublikowane dotąd zapiski z rozmów, które z Ministrem Propagandy Trzeciej Rzeszy prowadził jego osobisty asystent Richard Weissman, byłam pewna, że to książka dla mnie i koniecznie muszę ją przeczytać. Zacznę od tego,... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

Rozmowy z fanatycznym nazistą.

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Doktor Joseph Goebbels - Minister Propagandy i Oświecenia Publicznego, prawa ręka Hitlera, bawidamek, a także przez jeden dzień Kanclerz III Rzeszy. Niewątpliwie był On jednym z najpotężniejszych nazistów, a zarazem bardzo ciekawą postacią, która już wielokrotnie została sportretowana w literaturze. O nazizmie oraz J. Goebbelsie przeczytałam już ... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

Rozmowa od której trudno się oderwać!

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma chyba osoby, która nie kojarzyłaby postaci Josepha Goebbelsa, ten charyzmatyczny i bezwzględny propagator nazistowskiej ideologii był jednym z najbliższych współpracowników samego Hitlera. Christopher Macht postanowił przybliżyć, postać Goebbelsa za pomocą fikcyjnych rozmów, jakie minister propagandy przeprowadził z jednym z osobistych asys... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

@anatola@anatola {}× 3

Prawda o nazistach?

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

TREŚĆ Książka przedstawia losy Goebbelsa, jego rodziny, losy Niemiec i Hitlera. Byłam jej bardzo ciekawa, gdyż chciałam dowiedzieć się jakiś ciekawostek, czegoś niespodziewanego, dotyczącego historii. WYWIAD Podczas czytania książki dowiadujemy się, że Goebbels przed śmiercią chciał opowiedzieć komuś o przebiegu swojego życia. Jeden jego z a... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

@julcias01@julcias01 {}× 2

Recenzja

10.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od kilku chwil staram się jakoś rozpocząć tę recenzję, ale chyba nie do końca mi wychodzi tak jak bym chciała. Czuję jakąś wewnętrzną blokadę, której nie potrafię okiełznać. Tworząc zdanie po zdaniu, może uda mi się coś sensownego napisać. Po Spowiedź Goebbelsa sięgnęłam z ciekawości. Nie czuję się mocna w historii, nie był to też mój ulubiony prz... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

@Iwona_Nocon@Iwona_Nocon {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl