Łatwy program dla osób z IBS i refluksem żołądkowo-przełykowym. Dieta FODMAP to łatwy program żywieniowy dla osób z zespołem jelita drażliwego oraz innymi chorobami układu pokarmowego, który polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów FODMAP (fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols - fermentujące oligo-, di- i monosacharydy oraz poliole). Pozwala ona zapanować nad chorobą i szybko wyeliminować dokuczliwe objawy, a przy okazji schudnąć i poprawić ogólny stan zdrowia. Książka zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat tej coraz popularniejszej diety i jej wpływu na organizm człowieka. Autorka proponuje również plan zakupów oraz 75 smacznych i prostych w przygotowaniu przepisów, także wegańskich i wegetariańskich. - Jadłospis na 7 dni z listami zakupów, narzędziem monitorowania objawów i przydatnymi wskazówkami pomagającymi utrzymać motywację, - Ponad 75 przepisów na bezglutenowe dania o niskiej zawartości FODMAP z informacjami na temat ich wartości odżywczej oraz przydatnym oznaczeniem potraw, - 5 łatwych kroków pomoże ci dostosować spiżarnię i nauczyć się przygotowywać posiłki podczas przechodzenia na dietę, - Wprowadzenie do diety ubogiej w FODMAP, doskonałe źródło wiedzy na temat jej skuteczności oraz wpływu na organizm.