Recenzje książki "Teraz cię rozumiem, mamo!"

Dodaj swoją recenzję

Lepiej uczyć się na czyiś błędach

12.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię antologie, a zwłaszcza te, które pochodzą z Wydawnictwa Muza. Jeśli nie znam jakiejś autorki, to krótka próbka tekstu, pozwala na poznanie warsztatu. W "Teraz Cię rozumiem mamo" dostajemy opowieści stworzone przez osiem poczytnych polskich autorek. Każda z tych historii zawiera podobną konkluzję, że dzieci często powielają błędy rodzi... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

@Patriseria@Patriseria {}× 1

Teraz Cię rozumiem, mamo!

27.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Rodzicielstwo to olbrzymie wyzwanie, wyrzeczenie, ryzyko, odpowiedzialność. Nieustające kompromisy i przekładanie dobra dziecka nad własne." "Twoja Emi" - Agnieszka Lingas-Łoniewska . Osiem polskich autorek dołożyło po cegiełce i tak powstał zbiór opowiadań mówiących o relacjach łączących matki i córki. Mimo że te opowiadania są krótkie to Jestem... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

Teraz Cię rozumiem, mamo! - recenzja

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

RECENZJA “Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze a przebacza, odepchnięta wraca – to miłość macierzyńska.” J.I. Kraszewski DOBRY WIECZÓR MOI MILI :) przychodzę dzisiaj do Was po raz drugi ale tym razem z recenzją książki "Teraz Cię rozumiem, mamo!" Miałam okazję ją przeczytać dzięki uprzejmości wydawnictwa M... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

O relacjach matka - córka

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coś nowego tym razem na mojej półce zagościło! Za zbiorami opowiadań co prawda osobiście nie do końca przepadam, ale tu zrobiłam mały wyjątek. Dlaczego? Z czystej ciekawości jak to z tymi relacjami córka - matka wygląda według ośmiu polskich pisarek. I jak to wyszło ? Wzruszające opowiadania o trudnej sztuce bycia matką i córką, potrzebie blisko... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

Każda relacja jest inna i wyjątkowa ♥

22.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nieczęsto sięgam po zbiory opowiadań, głównie dlatego, że często poruszają tematy dla mnie odległe. "Teraz Cię rozumiem, mamo!" opowiada o przeróżnych relacjach matka-córka, co akurat jest w moim życiu najważniejszą relacją na dzień dzisiejszy. Dzieląc głęboką więź z własną rodzicielką z przyjemnością sięgnęłam po tomik opowiadań i nie zawiodłam s... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

O Mamo!

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zbiór opowiadań „Teraz Cię rozumiem, mamo!” ukazał się w nieprzypadkowym momencie! Maj to wiosenny miesiąc, który niewątpliwie poświęcony jest mamom, matkom, mamusiom i mamuśkom. Większość krajów świata obchodzi Dzień Matki właśnie w maju, ale Polska jest jedynym, gdzie świętuje się je 26 maja. Z okazji tego zbliżającego się wydarzenia, ale nie ty... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

Teraz cię rozumiem mamo

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jako, że zbliża się dzien matki warto porozmawiać o relacji z mamą. To ona jest tą, która nas chroni, kocha, uczy i wspiera. Oczyścicie nie zawsze tak to wygląda, każdy człowiek jest inny i każda relacja jest inna. Miłość matki jest jednym z najcenniejszych życiowych darów, lecz przecież nie zawsze jest kolorowo. Każda z nas na pewno pamięta momen... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

Mamo, chcę ci powiedzieć...

15.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🚴‍♂️Agnieszka Lingas-Łoniewska „Twoja Emi”🚴‍♂️ Matka głównej bohaterki jest bardzo nadopiekuńcza, w końcu dochodzi do ujawnienia tajemnicy takiego zachowania. To pierwsze opowiadanie, które wybrałam i niestety źle trafiłam. Styl kojarzył mi się ze szkolnym wypracowaniem. Przez to cała fabuła wydała mi się przekombinowana i mało wiarygodna. 🤰N... {} Recenzja książki Teraz cię rozumiem, mamo!

@mysilicielka@mysilicielka {}× 1
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe