Tradycyjna Kuchnia Polska DKT

Tradycyjna Kuchnia Polska DKT
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Z rozległej spuścizny Lucyny Ćwierczakiewiczowej, która zrewolucjonizowała przyzwyczajenia kulinarne rodaków w XIX wieku, autorka niniejszego opracowania wybrała najciekawsze i stosunkowo proste do wykonania w dzisiejszych warunkach zestawy obiadowe, a także dania na szczególne okazje - święta Bożego Narodzenia, Nowy Rok i Wielkanoc. Kolejne rozdziały poświęciła wypiekom, przetworom i trunkom domowym. Książka przypomina Czytelnikom tradycyjne polskie dania i pozwala wzbogacić ich własny repertuar kulinarny o potrawy mało znane. "Przełożenie" dawnych receptur na język współczesny, a także dostosowanie jednostek miar i wag do dzisiejszych realiów czyni z tej książki praktyczny i uniwersalny poradnik kulinarny.
Data wydania: 2010
ISBN: 978-83-7628-012-7, 9788376280127
Wydawnictwo: AA
Stron: 256

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Tradycyjna Kuchnia Polska DKT aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tradycyjna Kuchnia Polska DKT. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl