Recenzje książki "Trafny wybór"

Dodaj swoją recenzję

Historia o miasteczku, w którym mógłby mieszkać każdy z nas.

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka autorki cyklu o młodym czarodzieju skierowana do dorosłego czytelnika. W utworze zostało przedstawione pewne miasteczko, które mogłoby być małym miasteczkiem w każdym zakątku świata. A więc plus za uniwersalność utworu. Bardzo dobrze wykreowane postacie. Każdy bohater charakteryzuje się czymś innym, nie ma dwóch podobnych osób. Historia ... {} Recenzja książki Trafny wybór

Coś dziwnego, coś co mi się niestety nie spodobało

5.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Czy to już miłość, gdy ktoś zajmuje tak dużo miejsca w życiu drugiej osoby, że po jego odejściu powstaje niemożliwa do zapełnienia ziejąca pustka?" ✖ ✖ ✖ ✖ "-Taa - ciągnął Fats. - Pierdolenie i umieranie. To jest to, nie? Pierdolenie i umieranie. To jest życie. -Staranie się, żeby popierdolić, i staranie się, żeby nie umrzeć." ✖ ✖ ✖ ✖ Każdy... {} Recenzja książki Trafny wybór

(nie)trafny wybór

9.08.2014

Rowling to nazwisko znane wszystkim. Joanne Kathleen jest autorką genialnej serii o "Harrym Potterze", która postanowiła wydać swoją pierwszą książkę dla dorosłych. Na początku mówiono, że będzie to kryminał, już pisano o zagrożeniu dla twórczości Agathy Christie, a tu nagle im bliżej premiery, to o kryminale nie wspominał już nikt...Po prostu pisa... {} Recenzja książki Trafny wybór

"Trafny wybór" - J.K. Rowling

18.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krytykować "Trafny wybór", nowe dziecko słynnej brytyjskiej pisarki Joanne Kathleen Rowling, jest łatwo. Szczególnie wtedy, gdy słysząc nazwisko, jednej z najbardziej popularnych autorek na świecie, mamy przed oczami serię siedmiu powieści fantasy o młodym czarodzieju. Nic w tym dziwnego, jeżeli po książce skierowanej do młodzieży, dostajemy dzieło... {} Recenzja książki Trafny wybór

"Trafny wybór"

24.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Trafny wybór” to błyskotliwa, prowokująca i pełna czarnego humoru powieść o malutkim miasteczku. Napisana z brutalną szczerością o naturze ludzkiej. Zawarty w niej humor, nie raz doprowadził mnie do łez. Bywają też momenty wzruszające i przy tym również uroniłam łezkę. Jak widać panuje równowaga zawarta w treści. Pozory mylą i to bardzo, nikt by n... {} Recenzja książki Trafny wybór

Trafny wybór

21.04.2014

Przyznam szczerze ze ta książka była pierwszą, autorstwa J. K. Rowling, którą przeczytałam. Książka to zupełnie inna "bajka" niż saga o młodym czarodzieju. Pokazuje nam prawdziwy świat, dorosłych jak i z perspektywy nastolatków, każdy ma jakieś problemy ze sobą samym, ze swoimi dziećmi, a w z pozoru spokojnym miasteczku, gdzie mieszkańcy się znają... {} Recenzja książki Trafny wybór

Drugi „Trafny wybór” J. K. Rowling

21.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drugi „Trafny wybór” J. K. Rowling Książka zaczyna się od mocnego uderzenia – radny miasteczka Pagford – Barry Fairbrother umarł. Jego śmierć wywołuje u mieszkańców okolicy skrajne reakcje – rodzina pogrążona jest w rozpaczy, ale są też tacy, dla których jest to bardzo dobra nowina. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Zwolniło się miejsce w Radzie Mi... {} Recenzja książki Trafny wybór

Trafny wybór J.K.Rowling

15.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Serię o Harrym Potterze uwielbiam, mimo iż kiedy ją czytałam nie należałam do najmłodszych osobników. Nie mniej jednak zapadła mi głęboko w pamięci. J.K. Rowling postanowiła napisać książkę skierowaną do dorosłego czytelnika. Premiera "Trafnego wyboru" była bardzo nagłośniona, a to za sprawą tajemnicy jaką owiana była ta powieść. I powiem szczerze ... {} Recenzja książki Trafny wybór

@makomt@makomt {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe