Recenzje książki "Trafny wybór"

Dodaj swoją recenzję

Historia o miasteczku, w którym mógłby mieszkać każdy z nas.

5.11.2020

Książka autorki cyklu o młodym czarodzieju skierowana do dorosłego czytelnika. W utworze zostało przedstawione pewne miasteczko, które mogłoby być małym miasteczkiem w każdym zakątku świata. A więc plus za uniwersalność utworu. Bardzo dobrze wykreowane postacie. Każdy bohater charakteryzuje się czymś innym, nie ma dwóch podobnych osób. Historia ... Recenzja książki Trafny wybór

Coś dziwnego, coś co mi się niestety nie spodobało

5.12.2019

@Link "Czy to już miłość, gdy ktoś zajmuje tak dużo miejsca w życiu drugiej osoby, że po jego odejściu powstaje niemożliwa do zapełnienia ziejąca pustka?" ✖ ✖ ✖ ✖ "-Taa - ciągnął Fats. - Pierdolenie i umieranie. To jest to, nie? Pierdolenie i umieranie. To jest życie. -Staranie się, żeby popierdolić, i staranie się, żeby nie umrzeć." ✖ ✖ ✖ ✖ Każdy... Recenzja książki Trafny wybór

(nie)trafny wybór

9.08.2014

Rowling to nazwisko znane wszystkim. Joanne Kathleen jest autorką genialnej serii o "Harrym Potterze", która postanowiła wydać swoją pierwszą książkę dla dorosłych. Na początku mówiono, że będzie to kryminał, już pisano o zagrożeniu dla twórczości Agathy Christie, a tu nagle im bliżej premiery, to o kryminale nie wspominał już nikt...Po prostu pisa... Recenzja książki Trafny wybór

"Trafny wybór" - J.K. Rowling

18.07.2014

Krytykować "Trafny wybór", nowe dziecko słynnej brytyjskiej pisarki Joanne Kathleen Rowling, jest łatwo. Szczególnie wtedy, gdy słysząc nazwisko, jednej z najbardziej popularnych autorek na świecie, mamy przed oczami serię siedmiu powieści fantasy o młodym czarodzieju. Nic w tym dziwnego, jeżeli po książce skierowanej do młodzieży, dostajemy dzieło... Recenzja książki Trafny wybór

"Trafny wybór"

24.04.2014

„Trafny wybór” to błyskotliwa, prowokująca i pełna czarnego humoru powieść o malutkim miasteczku. Napisana z brutalną szczerością o naturze ludzkiej. Zawarty w niej humor, nie raz doprowadził mnie do łez. Bywają też momenty wzruszające i przy tym również uroniłam łezkę. Jak widać panuje równowaga zawarta w treści. Pozory mylą i to bardzo, nikt by n... Recenzja książki Trafny wybór

Trafny wybór

21.04.2014

Przyznam szczerze ze ta książka była pierwszą, autorstwa J. K. Rowling, którą przeczytałam. Książka to zupełnie inna "bajka" niż saga o młodym czarodzieju. Pokazuje nam prawdziwy świat, dorosłych jak i z perspektywy nastolatków, każdy ma jakieś problemy ze sobą samym, ze swoimi dziećmi, a w z pozoru spokojnym miasteczku, gdzie mieszkańcy się znają... Recenzja książki Trafny wybór

Drugi „Trafny wybór” J. K. Rowling

21.02.2014

Drugi „Trafny wybór” J. K. Rowling Książka zaczyna się od mocnego uderzenia – radny miasteczka Pagford – Barry Fairbrother umarł. Jego śmierć wywołuje u mieszkańców okolicy skrajne reakcje – rodzina pogrążona jest w rozpaczy, ale są też tacy, dla których jest to bardzo dobra nowina. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Zwolniło się miejsce w Radzie Mi... Recenzja książki Trafny wybór

Trafny wybór J.K.Rowling

15.11.2013

Serię o Harrym Potterze uwielbiam, mimo iż kiedy ją czytałam nie należałam do najmłodszych osobników. Nie mniej jednak zapadła mi głęboko w pamięci. J.K. Rowling postanowiła napisać książkę skierowaną do dorosłego czytelnika. Premiera "Trafnego wyboru" była bardzo nagłośniona, a to za sprawą tajemnicy jaką owiana była ta powieść. I powiem szczerze ... Recenzja książki Trafny wybór

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl