Recenzje książki "Trzynaście powodów"

Dodaj swoją recenzję

Wiadomości zza grobu

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

13 powodów okrzyknięte zostało Bestsellerem New York Timesa i uplasowało się tam na chlubnej pierwszej pozycji. To musi być coś – pomyślałam. Nie dość, że pierwsze miejsce (a rzadko czytam bestsellery), to jeszcze ekranizacja. To nie może być byle gniot. I pełna nadziei zaczęłam czytać thriller. 13 powodów początkowo wydaje się być nużące, c... {} Recenzja książki 13 powodów

13 powodów - Jay Asher

6.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka opowiada o samobójstwie bohaterki Hannah Baker, a raczej o taśmach, na których nagrane są powody, dlaczego nastolatka targnęła się na własne życie. Taśmy zawierają nagrania dziewczyny. Taśmy zaczynają się słowami: "Siema, dziewczyny i chłopaki. Mówi Hannah Baker. Na żywo i w stereo. (...) Mam nadzieję, że jesteście gotowi, ponieważ zamierz... {} Recenzja książki 13 powodów

Kiedy ekranizacja okazuje się lepsza niż książka...

1.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Chcę wcisnąć "Stop" w walkmanie i przewinąć, cofnąć całą tę rozmowę. Cofnąć się w przeszłość i ostrzec ich. Albo zrobić coś, by się w ogóle nie poznali. Ale nie mogę. Nie można przewinąć przeszłości”. Znacie serial „ Trzynaście powodów”? Ja obejrzałam pierwszy sezon ( co jak na mnie jest dużo) i taka rada, że jeśli macie w planach książkę i... {} Recenzja książki Trzynaście powodów

Trzynaście powodów

19.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętam, że pewnego razu jeszcze za dzieciaka w telewizji trafiłam na pierwszy odcinek serialu "Trzynaście powodów" i bardzo mnie on zaintrygował. Kiedy tylko dowiedziałam się, że została wydana również książka, postanowiłam, że muszę ją mieć. Pewnego dnia Clay Jensen jak zwykle wraca po szkole do domu. Jednak tym razem okazuje się, że ten powrót... {} Recenzja książki Trzynaście powodów

13 kaset

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

13 powodów to książka napisana tak by czytelnika wciągnąć i nigdy nie wypuścić. Po przeczytaniu książki jeszcze długo będę mieć w głowie sytuacje w niej opisane jak i sytuacje pokazane w serialu, który też powstał. Historia opowiada o dziewczynie, która nagrała kasety, mówi tam o tym dlaczego postanowiła popełnić samobójstwo. Mówi o swoich 13 po... {} Recenzja książki Trzynaście powodów

'' 13 powodów ''

23.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' Ach ta dzisiejsza młodzież '' hmm skąd ja znam to zdanie ? Słyszę je prawie codziennie w autobusie , szkole , na ulicy , no wszędzie gdzie bywam ja i moi rówieśnicy . Niestety wszyscy jesteśmy oceniani według tego słynnego zdania tyko dlatego bo jesteśmy młodzi, mamy depresje , mamy zły czas , zły dzień ale często tez dlatego bo prosimy drugą o... {} Recenzja książki Trzynaście powodów

13 powodów - na pewno?

18.04.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie do końca wiem jak się wyrazić na temat tej pozycji. Myślę, że sam styl jakim napisana jest książka jest naprawdę trafiający do czytelnika, chwilami dosadnie, chwilami mniej. Wydawało mi się po pierwszych stronach, że to może być nawet całkiem niezły thriller, jednak niestety tu się pomyliłam. Oceniłabym to bardziej na historię młodzieżową, któ... {} Recenzja książki Trzynaście powodów

Czemu zawdzięcza swój fenomen?

7.06.2017

@Link Zwykle, kiedy jakaś osoba ma nieskalaną opinię, reszta tylko czeka wypatrując okazji, by nie zostawić na niej suchej nitki. Ostatnimi czasy stało się bardzo głośno na temat tej książki, głównie dlatego, że powstał serial, który oczywiście zdążyłam już obejrzeć. I tak pluję sobie w brodę, że to zrobiłam, ale co się stało to się nie odstanie... {} Recenzja książki 13 powodów

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe