Recenzje książki "Układ z milionerem"

Dodaj swoją recenzję

Dziwny układ

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przychodzę dziś do Was z debiutem, który miałam okazję niedawno przeczytać. Jako, że moje stosunki z romansami mafijnymi ostatnio nie są zbyt dobre, dawkuje sobie te książki, przeplatając z innymi gatunkami. Tym razem wybrałam pozycję Poli Karaucz, od @Link "Układ z milionerem", to historia dziewiętnastoletniej Ivon, której ojciec jest pijakiem, ... {} Recenzja książki Układ z milionerem

Układ z milionerem

2.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka wywołała u mnie mieszane uczucia. Historia inna niż dotąd spotykane. Podział na bogatych i biednych. Ale książka ukazała nam nie ta pikną historię miłosną a całą otoczkę świata. W książce mamy podział na tych biedaków, którzy we własnym mniemaniu są dobrzy i tych bogatych w ich którzy są w ich pojęciu źli. Ci drudzy robią na odwrót. W... {} Recenzja książki Układ z milionerem

@Lalka1@Lalka1 {}× 1

"Układ z milionerem"

15.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Głowa bolała mnie od szarpania za włosy, w dodatku wciąż mnie mdliło. Czułam się jak śmieć... upokorzona... skrzywdzona... brudna... „ Ivon to dziewiętnastolatka, której życie nigdy nie rozpieszczało. To ona jako najstarsza z rodzeństwa musi się opiekować tymi młodszymi. Głód często towarzyszy jej rodzinie, nie wspominając już o innych ważny... {} Recenzja książki Układ z milionerem

Sinusoida szczęścia

5.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Układ z milionerem'' to debiutancka książka Poli Kubacz. Ivon żyje wraz z trójką rodzeństwa i ojcem-alkoholikiem w skrajnej biedzie w brazylijskich slumsach. Na życie zarabia zbierając butelki pozostawione przez bogaczy w dzielnicy biedy. Pieniądze zarobione na sprzedaży butelek wymienia na niewielką ilość ryżu, którym musi wyżywić siebie i rod... {} Recenzja książki Układ z milionerem

Bieda i ubóstwo, co jest lepsze ?

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziewiętnastoletnia Ivon dobrze wie, czym jest bieda i co naprawdę można kupić za pieniądze. Gdyby musiała się martwić tylko o siebie, z pewnością jakoś poradziłaby sobie w świecie, w którym głód jest przygnębiającą codziennością. Jednak dziewczyna ma jeszcze pod opieką młodsze rodzeństwo. Niestety ich ojciec jest zwykłym pijakiem i nie interesuje... {} Recenzja książki Układ z milionerem

Układ z milionerem

29.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ivon żyje w slamsach, a każdy jej dzień jest taki sam jak poprzedni. Musi wstać wczas rano, aby zdążyć, znaleźć jak najwięcej butelek, zanim inni wszystko wyzbierają, oddać je do skupu i za to, co dostanie kupić jedzenie. Nie może się poddać, musi wyżywić młodsze rodzeństwo, a ich ojciec wcale się nimi nie interesuje, potrafi tylko pić i bić, kied... {} Recenzja książki Układ z milionerem

R

17.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Układ z milionerem" Akcja książki odbywa się w Brazylii, dawno nie czytałam książki, której akcja toczy się w kraju, gdzie podział jest na ludzi skrajnie biednych i obłędnie bogatych. Slumsy, miejsce w których życie toczy się innymi prawami, gdzie ludzie żebraja na ulicy, zbierają śmieci aby mieć na miskę ryżu dzięki któremu mogą przeżyć kolejny... {} Recenzja książki Układ z milionerem

@beattee007@beattee007 {}× 1

Układ z Milionerem

14.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja Układ z Milionerem ♥️♥️ Witam :) Dziś mam dla was recenzję książki, Układ z Milionerem autorki Pola Kraucz. Zapraszam do czytania ♥️😘 Nasze życie jest dość skomplikowane. Człowiek rodzi się, przechodzi przez sporo etapów w swoim życiu, chodzi do szkoły, później do szkoły średniej, aby osiągnąć sukces i zdobyć dobrą pracę. Jednak wsz... {} Recenzja książki Układ z milionerem

@monika032890@monika032890 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl