Recenzje książki "W pierścieniu ognia"

Dodaj swoją recenzję

Nadzieja umiera ostatnia

17.11.2017

Minął niemal rok, odkąd Katniss Everdeen i Peeta Mellark wrócili do Dwunastego Dystryktu, jako zwycięzcy ostatnich Głodowych Igrzysk. Dzięki odwadze, a może aktowi desperacji, Katniss udało się utrzymać przy życiu siebie oraz chłopca, który niegdyś ofiarował jej chleb. Jednak prezydent Snow nie zamierza ignorować takiego przejawu buntu, bowiem wyci... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

W pierścieniu ognia - Suzanne Collins

6.11.2014

Uwaga! Mogą pojawić się spoilery do poprzedniej części. Od tej serii ciężko się uwolnić. Powieść „W pierścieniu ognia” w niczym nie ustępuje swojej poprzedniczce. O ile przy zagłębianiu się w tamtą brały mnie we władanie wielkie emocje, podczas czytania tej aż przechodziły mnie ciarki. Autorka ma jeszcze wiele asów w rękawie i wyciąga je jeden za ... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

W pierścieniu ognia

19.12.2013

Ani autorki ani tej serii nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Znajduje się wśród najpopularniejszych i najbardziej poczytnych współczesnych książek razem z Harrym Potterem czy Zmierzchem. Pierwszą część czytałam prawie rok temu i tak naprawdę to film zobligował mnie do lektury tego tomu, ponieważ bardzo bardzo chciałam obejrzeć go w kinie, a u mn... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@ciarolka @ciarolka

"Wracam na arenę."

30.09.2013

"Nie nazwałbym słabością do tego, co piękne. Może z wyjątkiem zamiłowania do ciebie." O ile pierwsza część serii nie wywołała u mnie jakiegoś większego zachwytu (owszem, podobała mi się, ale nie było to jakieś wielkie WOW), to drugą część szczerze pokochałam. W Pierścieniu Ognia możemy poznać dalsze losy naszej ukochanej Katniss. Z racji, że w po... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@Camillie @Camillie

W pierścieniu ognia

15.09.2013

„W pewnym momencie trzeba przestać uciekać, odwrócić się i stawić czoło tym, którzy pragną twojej śmierci. Najtrudniej jest znaleźć w sobie odwagę.” "W pierścieniu ognia" to drugi tom trylogii amerykańskiej pisarki Suzanne Collins wydany w 2009 r. Autorka poza pisaniem książek zajmuje się również pisaniem scenariuszy do filmów animowanych. Zasłyn... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

FE
@Fergun

Czy z iskry wybuchnie pożar?

16.08.2013

Jak pewnie większość z Was słyszała wielkimi krokami zbliża się premiera ekranizacji „W pierścieniu ognia”, tak więc jak można się tego spodziewać, Kinga obejrzała zwiastun, narobiła sobie ochoty na powtórne przeczytanie książki, i tak oto przybywa teraz z recenzją... „Katniss Everdeen, dziewczyna, która igra z ogniem, wznieciła iskrę, a ta, nie ... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@Chocolate @Chocolate

W pierścieniu ognia

18.06.2013

Po świetnych „Igrzyskach śmierci” przyszła kolej na drugą część bestsellerowej trylogii. Obniżyłam nieco poprzeczkę, bo słyszałam wiele na temat, iż kolejne części są słabsze, a poza tym z trylogiami tak już bywa, że kontynuacje często pisane są na siłę, bez konkretnego pomysłu. Jednak mówi się, że od każdej reguły są wyjątki, co „W pierścieniu ogn... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@malaM @malaM

Moja ulubiona książka

18.04.2013

Niedawno miałam okazję przeczytać "Igrzyska śmierci" (recenzja). Książka bardzo mi się podobała i miałam ogromną ochotę poznać dalsze losy Katniss i Peety- bohaterów, których polubiłam, i z którymi się zżyłam. Jednak chęć przeczytania "W pierścieniu ognia" podszyta była obawą, że autorka nie podołała popularności jaką zdobyły "Igrzyska śmierci" i o... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@aleksnadra @aleksnadra
{}