Recenzje książki "Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan"

Dodaj swoją recenzję

Wakacji czar...

31.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię takie wspominki.. Pamiętam czasy PRL-u, wiem jak trudno było zwykłemu pracownikowi wyruszyć na takie piękne wakacje..., nie każdego było stać na wypady do słynnych kurortów. Lecz pracownicy zakładów mogli udać się na wczasy z funduszu zakładowego, też było super, lub tak nam się wydawało. Pani Krystyna Gucewicz zabiera nas teraz na ws... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@maciejek7@maciejek7 {}× 5

Ciekawy, jak się bawiła elita PRL-u? Smakowity kąsek ...

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyruszamy na przygodę życia. Ale, aby było pięknie i nostalgicznie cofniemy się troszeczkę do odległych nam czasów, czasów, które nie wszyscy znają z osobistych przeżyć, niektórzy tylko z powtarzanych licznych opowieści. Przed nami czasy PRL-u. I wakacje znanych i lubianych. Wielkich gwiazd, o których często wspominamy z sentymentem, z łezką w oku... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@malgosialegn@malgosialegn {}× 1

Wakacje gwiazd w PRL

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Wakacje gwiazd PRL. Cały ten szpan” to zbiór anegdot związanych z celebrytami lato 50. i 60., a wraz z tym historię ich wyjazdów do polskich ośrodków wakacyjnych. Kiedy sięgałam po “Wakacje gwiazd w PRL” to myślałam, że dostanę zbiór wesołych i pikantnych historii z życia gwiazd w czasach Polski Ludowej. Niestety pod tym względem czuje trochę... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

Chałupy welcome to

8.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chałupy welcome to Bahama mama luz Afryka dzika dawno odkryta Chałupy welcome to! Chałupy welcome to sun of Yamaica blue Polish Barbados i Galapagos Chałupy welcome to! (Zbigniew Wodecki, “Chałupy welcome to”) Jak wakacje, to i wakacyjna lektura czyli „Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan” Krystyny Gucewicz. Książka ta to przede wszystkim... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@justyna_@justyna_ {}× 2

„Się żyło, się bawiło. Się chciało, się śmiało”.

5.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czuję lekkie rozczarowanie… „Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan” zauroczyły mnie swoim wydaniem. Reportaż pełen zdjęć, dobry papier, wygodna czcionka. Masa anegdot, żarcików i wspomnień. Zapewne jest to fantastyczna podróż w czasie dla tych, którzy wychowali się i dorastali właśnie w tamtych czasach. Dla mnie – dziewczyny, która PRL zna jedyn... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

jak przegląd slajdów z dawnych lat...

4.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dobra pozycja na lato, gdy musimy co chwilę odrywać oczy od tekstu, by spojrzeć, gdzie są i co nowego wymyślili nasi podopieczni. Książka przypomina bowiem przegląd slajdów z dawnych wakacji. Z tekstu przebija ponad standardowa życzliwość oraz sentyment – i dla artystów, przecież nie bez wad, i dla czasów (również jest się do czego przyczepić…)... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@daka_portal@daka_portal {}× 5

wakacje gwiazd w PRL

30.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krystyna Gucewicz "Wakacje gwiazd w PRL" Cały ten szpan, Kiedy tylko zaczęłam czytać tę książkę, u uszach zabrzmiała mi cała playlista przeróżnych związanych z wakacjami piosenek, które powstawały na przestrzeni lat. Nie spodziewałam się, że mamy ich aż tak dużo. "Jedziemy autostopem" w wykonaniu Karin Stanek, "Chałupy welcome to" Zbigniewa Wod... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@toptangram@toptangram {}× 3

Jest co wspominać. Kto tego nie przeżył, nie zrozumie.

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy zobaczyłam tytuł tej książki, jej okładkę, od razu wiedziałam, że muszę ją mieć. Mam ogromny sentyment do czasów PRL-u. Nie, żebym za nim płakała i tęskniła. Nic z tych rzeczy. Lata 80 (bo tylko te pamiętam) kojarzą mi się z beztroską, zabawą, domem rodzinnym, wakacjami u babci na wsi czy wczasami z zakładu pracy mamy lub taty nad morzem, kolo... {} Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@edyta.kyziol@edyta.kyziol {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl