Recenzje książki "Wampiry wśród nas"

Dodaj swoją recenzję

Mieć wampira za sąsiada

4.07.2013

"Mieć wampira za sąsiada Książek o wampirach było, jest i będzie mnóstwo. Motyw żywiących się ludzką krwią i energią stworów nocy przewija się w filmie i literaturze od wieków. Jest niezmienną inspiracją dla twórców szeroko pojętej grozy, romansów, fantasy, ludowych podań, legend, baśni, elementem badań parapsychologów, tematem prac maturalnych. ... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wampiry wśród nas

4.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Literatura współczesna dla młodzieży to nie dalekie i niesamowite podróże, a głupiutkie opowiastki w roli głównej. Oczywiście, nie można wrzucać wszystkich do jednego wora, jednakże nie ma co się oszukiwać jest sporo powieści, w których wampiry przedstawione są jako krwiożercze potwory z obnażonym kłami.. Jaki obraz powstaje w Waszych głowach, kied... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wampiry wśród nas

13.02.2013

Konstantinos o badacz, zajmujący się okultyzmem. Od jakiegoś czasu zbiera informacje na temat wampirów i wampiryzmu. „Wampiry wśród nas” to pozycja, która dzięki Studiu Astropsychologii ukazała się na rynku w 2012 roku. W niej właśnie Konstantinos opowiada o swoich badaniach. Książka rozpoczyna się podziałem wampirów na kategorie – nieśmiertelni i... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wierzycie w wampiry?

25.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pamiętajcie - na ludzi z otwartymi umysłami zawsze czekają nowe odkrycia. Nawet, jeśli podmiotem badań są istoty znane od zarania dziejów… takie jak wampiry.” Nie bez powodu wybrałam tę właśnie książkę, jako lekturę na moje, zimowe wieczory. Temat wampirów od zawsze fascynował ludzi, jednak to co się dzieje ostatnimi czasy to apogeum zaintereso... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Prawda czy fałsz

8.10.2012

Wampiry istoty tak znane z literatury i telewizji, kochane przez miliony fanów. Postacie na punkcie których oszalała pewna część ludzkości. Jednak czy wampiry to istoty, które powstały w umysłach pisarzy, czy może są to prawdziwe, żywe stworzenia? Czy dzieci nocy są takimi samymi postaciami, jak ukazuje je literatura? Czy naprawdę potrzebują krwi... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wampiry wśród nas - ukryta prawda - Konstantinos

30.08.2012

Wampiry dominują w dzisiejszych czasach. Gdziekolwiek się spojrzy można dostrzec plakaty seriali i filmów z nimi, książki, których głównym bohaterem jest wampir, który nie chce być taki jaki jest. W każdym sklepie z artykułami papierniczymi możemy zobaczyć długopisy, zeszyty i teczki z bohaterami serii "Zmierzch". "Zmierzch" przyczynił się do feno... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wampiry wśród nas

10.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Konstantinos Wampiry są wśród nas - ukryta prawda (Vampires: The Occult Truth) Tłum. Ewa Androsiuk-Kotarska Rok wyd. 2011 (Studio Astropsychologii) 220 stron ISBN: 978-83-7377-504-6 Na rynku pojawiło się już wiele książek związanych z wszechobecną "wampiriadą", powstało mnóstwo filmów o pragnących krwi i ponętnych ciał krwiopijcach, ale także wie... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

Wampiry wśród nas

29.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ta łamiąca stereotypy publikacja pozwoli odróżnić prawdę od fikcji. O ile się tego nie boisz..." Konstantinos ma dyplom licencjata dziennikarstwa tekstów technicznych. Jest autorem wielu artykułów, krótkich opowiadań oraz książek. Jako neopoganin, Konstantinos od ponad piętnastu lat bada okultyzm i praktykuje magię. Jest także wykształconym menta... {} Recenzja książki Wampiry wśród nas

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}