Recenzje książki "Wtajemniczenie"

Dodaj swoją recenzję

Nellie. Wtajemniczenie" Sylvie Payette

18.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek Nellie to zwyczajna piętnastolatka, która chodzi do szkoły, podkochuje się w bracie przyjaciółki i ma niezwykle inteligentnego brata Milo, cierpiącego na zespół Aspergera. Pewnego dnia podczas burzy przenosi się do innej, alternatywnej rzeczywistości, w której zostaje arystokratką i uczy się dworskich manier, żeby następnie wylądować n... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Czekam na kolejny tom!

16.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz spotykam się z twórczością Sylvi Payette. Książka jest napisana bardzo prosto. Wydawać by się mogło, że bardzo szybko się ją czyta. Może tak jest, ale ja niestety nie mogę tego stwierdzić, ponieważ mnie osobiście pierwsze rozdziały wręcz odpychały od książki. Tytułowa bohaterka na początku strasznie mnie irytowała. Czytałam książkę st... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Arystokraci

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Neille ma tylko 15 lat i dziwnym sposobem trafia do alternatywnego świata. Musi przystosowować się do panujących zasad, czeka ją lekcja etykiety, spotkanie z królem, a z tych przyjemniejszych rzeczy - piękne suknie i przystojni arystokraci. Ale tęskonota za domem i chęć powrotu będzie silniejsza, jednak przysporzy wielu problemów. Jeśli marzyl... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Początek fascynującej przygody :)

22.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nellie jest zwykłą piętnastolatką. Mieszka z rodzicami i z bratem Milo chorującym na zespół Aspergera. Rodzeństwo się uwielbia. Z rodzicami również mają świetny kontakt. Milo jest zafascynowany czasoprzestrzenią i nie ma dnia, aby nie męczył Nellie swoimi teoriami na jej temat. Nellie nawet się nie spodziewa, że któregoś dnia wiedza, którą przekaz... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Coś dobrego dla młodzieży

22.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już na samym początku lektury mamy świadomość, że wydarzy się coś złego i jesteśmy zaciekawieni jak do tego dojdzie. Najpierw wydawało mi się, że ta książka może być podobna do "Rywalek", ale ostatecznie to pierwsze wrażenie było mylne. Tę historię czyta się bardzo szybko, jest wątek miłosny, intrygi, czasem napięcie. Szczególnie podobało mi się z... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

A co gdy...?

6.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

A co, gdy obok nas istnieje inny świat? Co, gdy okaże się, ze jednak nie wszystko w naszym życiu jest takie pewne i oczywiste? Co gdy marzenia stają się rzeczywistością? I w końcu co, gdy nowa pozornie idealna rzeczywistość, okazuje się jednak niedoskonała? Nellie to zwyczajna piętnastolatka, która wiedzie zwyczajne życie. Szkoła, koleżanki, ma... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

@Zabukowana_Panda @Zabukowana_Panda

Skok w inną rzeczywistość

4.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nellie. Wtajemniczenie" to bardzo dobrze napisana młodzieżówka pełna akcji. Spodoba się i młodym i tym trochę starszym czytelnikom. Książka opowiada historię 15letniej Nellie, które jest zwykłą nastolatką. Ma kochających rodziców, chodzi do szkoły i opiekuje się młodszym bratem Milo, który choruje na zespół Aspargera. Pewnego dnia, dziewczyna... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Nellie. Wtajemniczenie (tom 1)

4.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Większość z dziewcząt, gdy była mała, marzyła o zostaniu księżniczką. Wystawne bale, książęta oraz piękne suknie. Brzmi jak marzenie? Dodajmy do tego życie w innej rzeczywistości, ale w tym samym czasie, co inni śmiertelnicy. To nie są podróże w czasie, ale podróże czasoprzestrzenne, kilka światów, które istnieją w tym samym czasie, w tym samym mi... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

{}