Recenzje książki "Zaginione wrota"

Dodaj swoją recenzję

Zaginione Wrota - Orson Scott Card

26.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fantastyka to gatunek znajomy wszystkim czytelnikom książek. Jedni lubią go bardziej, inni mniej. Nie da się jednak zaprzeczyć, że czasem wręcz trzeba oderwać się od szarej, smutnej rzeczywistości i dać się porwać w całkowicie inny świat, świat magii. "Zaginione wrota" to pierwszy tom serii "Magowie Mitheru" znanego wszystkim fanom literatury fanta... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Avenix@Avenix {}

Zaginione wrota

20.08.2012

Stwierdzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach jest powszechnie znane. Ludzie na jego dźwięk ze zrozumieniem potakują głowami, mając gdzieś przed oczami obraz zbyt wścibskiej ciotki plotkującej na prawo i lewo o rzeczach o których nie ma absolutnego pojęcia, skąpego wujaszka z odrobinkę za dużym brzuchem czy też uchodzącego za wzór... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Kala95@Kala95 {}

"Zaginione wrota" - Orson Scott Card

14.08.2012

Orson Scott Card jest jednym z najpopularniejszych autorów science fiction. Debiutował opowiadaniem "Gra Endera", które urosło do rozmiarów powieści i zapoczątkowało kultowy cykl. "Zaginione wrota" to początek nowej serii dla młodzieży. Danny North, trzynastoletni chłopiec uważany przez wszystkich za bezwartościowego drekkę okazuje się być kimś wi... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Ruczek@Ruczek {}

Dwa światy Magów Mitheru

30.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Orson Scott Card to autor najbardziej znany ze swojej sagi o Enderze. Pisarz, który dobrze się czuje zarówno w czystej fantastyce naukowej (której przedstawicielem jest „Gra Endera”), jak i w połączeniach science fiction i fantasy (np. „Tropiciel”, seria „Powrót do domu”). „Zaginione wrota” należą do tej drugiej kategorii. Stanowią także początek z... {} Recenzja książki Zaginione wrota

Zaginione wrota

7.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Orson Scott Card to amerykański pisarz science fiction i fantasy. Jest autorem ponad 53 powieści, 68 opowiadań, 17 dramatów, wielu audycji, słuchowisk, sztuk teatralnych i esejów. Jego książki zostały przetłumaczone na 16 języków, w tym polski. W górach zachodniej Wirgiini mieszka rodzina Northów. Jednym z jej członków jest trzynastoletni Danny, k... {} Recenzja książki Zaginione wrota

Zaginione wrota

13.06.2012

Orson Scott Card to nazwisko znane wśród wielbicieli fantastyki. Jak do tej pory tylko słyszałam o Grze Endera, miałam ją w planach, choć nie paliłam się do jej przeczytania. Kiedy, więc pojawiła się możliwość zrecenzowania jego najnowszej książki ucieszyłam się, że będę miała okazję zaznajomienia się z tak znanym i cenionym autorem. Autor dzię... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Weta@Weta {}

Zaginione wrota zostają otwarte

28.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatnim czasie przybywa coraz więcej nowych serii książkowych, które mają za zadanie porwać czytelnika w zupełnie inny świat. Tylko od autora i jego umiejętności zależy, czy ta seria będzie udana czy też ciągnięta w nieskończoność, aż utraci swoich czytelników, którzy znudzą się rozciągającą się wciąż fabułą. „Zaginione wrota” Orsona Scotta C... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Betsy@Betsy {}

Rollercoaster emocjonalny

27.05.2012

Kto by pomyślał, że książka Orsona Scotta Carda jest istnym rollercoasterem emocjonalnym? To właśnie ona idealnie pokazuje nam, że porzucenie jakiejkolwiek lektury w połowie jest bardzo złym wyborem. Trzynastoletni Dan North należy do pewnej zamkniętej społeczności magów, która ukrywa się w górach, nie chcąc się zdradzić przed ludźmi. Chłopiec po... {} Recenzja książki Zaginione wrota

@Nyx@Nyx {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe