Zasady żywienia. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik. Część 1

Dorota Czerwińska
Zasady żywienia. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik. Część 1
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu, przemian składników odżywczych w organizmie, wody i jej znaczenia w żywieniu, gospodarki energetycznej organizmu, norm żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowania. Ilustracje i zdjęcia pomogą uczniowi przyswoić wiedzę, a pytania kontrolne – sprawdzić jej poziom. Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne – do pobrania w Klubie Nauczyciela. Numer dopuszczenia MEN: 12/2015
Data wydania: 2015
ISBN: 978-83-02-15258-0, 9788302152580
Wydawnictwo: WSiP
Stron: 248

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Zasady żywienia. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik. Część 1? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Zasady żywienia. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik. Część 1. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl