W sercu wielu z nas drzemie pragnienie odnalezienia swojego miejsca na ziemi i wiary w cuda. To właśnie te uniwersalne tęsknoty są tematem przewodnim książki "Wonder" autorstwa Karoliny Glabisz.
"Wonder" to poruszająca historia o spotkaniu dwojga ludzi, których losy splatają się po długiej przerwie. Simon i Aimee, po dwóch latach rozłąki, niespodziewanie spotykają się ponownie w kawiarni. To zaskakujące spotkanie ożywia bolesne wspomnienia i stawia pytania, które dotąd pozostały bez odpowiedzi.
Fabuła książki prowadzi czytelnika przez labirynt emocji i refleksji bohaterów. Aimee, starająca się odnaleźć się w dorosłym życiu po ukończeniu studiów, staje w obliczu niespodziewanego powrotu Simona do Toronto. Wraz z jego powrotem do jej życia, burzą się dotychczasowe pewności i rutyna. Autorka zgrabnie prowadzi narrację, ukazując wewnętrzne konflikty i wzloty bohaterów.
Tematem przewodnim książki jest poszukiwanie własnego miejsca na ziemi i wiary w cuda. Poprzez historię Aimee i Simona, czytelnik odkrywa, że życie nie zawsze układa się zgodnie z planem, ale warto wierzyć, że niespodziewane wydarzenia mogą przynieść szczęście i zmienić bieg wydarzeń.
Glabisz wplata w narrację także wątki uczuciowe, przedstawiając złożone relacje pomiędzy bohaterami. Ich emocje, wątpliwości i pragnienia stają się sercem książki, sprawiając, że czytelnik wraz z nimi przeżywa każdą chwilę.
"Wonder" to lektura, która porusza i zachwyca równocześnie. Dla miłośników gatunku New Adult będzie to pełna emocji podróż przez skomplikowane światy uczuć i wyborów. Karolina Glabisz stworzyła powieść, która nie tylko wciąga od pierwszej strony, ale także zostawia czytelnika z refleksją nad własnym życiem i jego niespodziewanymi zwrotami.
"Wonder" to książka, która porusza i inspiruje do refleksji nad własnym życiem i relacjami międzyludzkimi. Karolina Glabisz wplata w swoją narrację bogactwo emocji i złożoność ludzkich uczuć, tworząc historię, która wciąga od pierwszej do ostatniej strony. Mimo że życie bohaterów nie zawsze układa się zgodnie z ich planami, to wiara w cuda i odwaga stawienia czoła przeszłości sprawiają, że historia Aimee i Simona zostaje w pamięci czytelnika na długo po zakończeniu lektury.
Czy książkę polecam? Zdecydowanie polecam lekturę książki "Wonder" wszystkim miłośnikom gatunku New Adult, którzy poszukują poruszającej opowieści o miłości, poszukiwaniu siebie i wiary w możliwość odnalezienia szczęścia nawet w najtrudniejszych chwilach życia. Karolina Glabisz stworzyła powieść, która zachwyca swoją głębią emocjonalną i uniwersalnym przesłaniem o sile wiary i nadziei.