🍜 wersja łatwa
Zupa ta na nie zlicziną ilość wersji. Ta ta zdjęciu jest przerobiona ze względu, że moi rodzice preferują łagodniejsze potrawy.🍜
Składanki:
✓🥓 Boczek pokrojony w słupki lub plastry (jak wygodniej) Usmażone na chrupko ale soczyście.
✓Mięso schab lub karkówka- pieczone-
(Ja robię w curry i papryką oraz soji (sos)i w lodówce marynować najlepiej przez całą noc- pieczemy 150° w termoobiegu przez 3,5 h )
✓🥚Jajko ugotowane na trawdo lub pół twardo (polecam drugą opcję)
✓Szczypiorek ( świerzy lub mrożonych) drobny
✓Wodorosty Nori pokroić na kwadraciki (najczęściej używane w sushi 🍣)
✓Makaron użyłam do spaghetti (dodaje go na miski)
✓Por pocięty drodno (może być też wcześniej przemrożny by powoli smak i aromat w zupie się uwalniał)
✓Wywar umnie drobiowy z udek (max 3) jeśli niechce się dużo tłuszczu - gotować tak jak normalnie do obiadu 😋(ma się odrazu np do sałatki) 3,5l
+ Następnie nalewamy sos sojny jak aby uzyskać kolor i smak
+ Pierprz 2 łyżki
+4 ząbki Czosnek (zmiarzodzny)
+ Curry 3 łyżki
+ Paprykę (w proszku lekko ostre) 2 łyżeczki
Wszystko to gotować 25 minut, na koniec dodajemy Szczypiorek i por wcześniej przygotowane. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10 minut.
Dodajemy do miski (już z makaronem )
Następnie dodajemy jajako i dodaki mięsne.
Można też jajko sadzone z mocno ściętym żółtkiem.
Smacznego!