Giovanni Ballarini

Giovanni Ballarini

Autor 2 czytelników
Obserwuj
8 /10
2 oceny z 1 książki,
przez 2 kanapowiczów
Giovanni Ballarini od 2008 roku jest przewodniczącym Włoskiej Akademii Kuchni. Początkowo był nauczycielem na Uniwersytecie Camerino, a następnie pełnił funkcję profesora na Uniwersytecie w Parmie, gdzie od 2004 roku jest już emerytowanym profesorem. Jego akademicka działalność badawcza skupiała się m.in. na roli potraw w ludzkim żywieniu, także z perspekrywy ewolucji

Książki (2)

Sortowanie:
Smaki kuchni włoskiej
Smaki kuchni włoskiej
Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchni...
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Giovanni Ballarini
{}8/10
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamies...

Komentarze

Cytaty Giovanni Ballarini

{} Dodaj pierwszy cytat!
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe