Recenzje książki "Anna We Krwi"

Dodaj swoją recenzję

Anna we krwi

11.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cas Lowood to specjalista w walce z duchami. Po tragicznej i makabrycznej śmierci swego ojca w spadku dostaje nóż, którym może zabijać duchy. Odsyła je w inne miejsce, nie wiadomo czy lepsze, nie wiadomo czy zaznają tam spokoju, ale pewne jest iż nie powrócą na ziemię. Jest tak dobry w tym co robi i przede wszystkim skuteczny, że ludzie z całego ko... {} Recenzja książki Anna We Krwi

Strzeż się wejść do mojego domu.

30.03.2014

Jakże groźnie brzmi ten tytuł. Jak go pierwszy raz przeczytałam, to ciarki mnie przeszły. Okładka również przyciąga wzrok postacią odwróconą do nas tyłem na tle starego domu. Czarne jak smoła włosy wirują poruszane powietrzem. Ubrana jest w białą śliczną sukienkę. Lecz coś nie pasuje w tym obrazku... Sukienka jest poplamiona krwią. I tytuł i okładk... {} Recenzja książki Anna We Krwi

Recenzja książki "Anna we Krwi".

8.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Miej nadzieję na najlepsze, przygotuj się na najgorsze" Anna we krwi to debiut powieściowy młodziutkiej koreańskiej autorki, Kendare Blake. To książka z niesamowitą, zapierającą dech w piersiach okładką i niespotykanym tytułem. Zaciekawia, zanim dowiemy się, o czym właściwie opowiada. To powieść uznana. Historia Anny ma bowiem mnóstwo miłośników,... {} Recenzja książki Anna We Krwi

@Rouee@Rouee {}

"Gdzieś tam czai się zjawa..."

18.08.2013

Cas Lowood odziedziczył po ojcu niezwykły zawód: zabija umarłych. Ojciec chłopaka został w makabryczny sposób zamordowany przez ducha, którego sam miał uśmiercić. Teraz, uzbrojony w sztylet athame, Cas podróżuje po całym kraju ze swoją matką-czarownicą i potrafiącym wyczuć obecność zjaw kotem. Razem śledzą wątki lokalnych legend, próbując wyplenić... {} Recenzja książki Anna We Krwi

Anna we krwi

7.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Kendare Blake pod tytułem "Anna we krwi" kusiła i mamiła mnie jak prawie każdego za sprawą niesamowitej okładki, tajemniczego tytułu i intrygującego opisu fabuły. Już sam zawód głównego bohatera, Casa Lowooda, fascynuje i ciekawi. W końcu nie codziennie spotyka się osoby zabijające umarłych, nieprawdaż? Uzbrojony w odziedziczony po ojcu sz... {} Recenzja książki Anna We Krwi

Anna we Krwi

20.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nikt nie ma pewności, czy istnieje życie po śmierci. Ludzie wierzący z pewnością mają taką nadzieję, natomiast pozostali albo tworzą własne teorie, albo po prostu całkowicie w to nie wierzą. Jednak pozwólmy sobie choć na sekundę wyobrazić życie po śmierci jako coś zupełnie innego niż gromada aniołków lub nicość. Niech choć na chwilę stanie się real... {} Recenzja książki Anna We Krwi

(Nie)bezpieczna Anna we krwi

4.07.2012

Tezeusz Cassio Lowood to z pozoru zwykły, niczym nie wyróżniający się młody chłopak. Wraz z mamą-czarownicą wędruje przez cały kraj w poszukiwaniu duchów uprzykrzających życie zwykłych śmiertelników. Za pomocą sztyletu "Athame" zabija duchy i w ten sposób pomaga przedostać się im "na drugą stronę". Mogłoby się wydawać to trochę dziwne, ale nie... {} Recenzja książki Anna We Krwi

Inna niż wszyscy...

30.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Młody chłopak imieniem Cas jest łowcą duchów i upiorów. Pewnego dnia dostaje informację o duchu, który zabija raz za razem. Chłopak, jako wyćwiczony łowca, nigdy nie odrzuca propozycji zabicia upiora, który maltretuje ludzi. Postanawia wyruszyć do miasta, w którym dzieje się takie zło. Razem ze swoją matką oraz kotem przeprowadzają się do Thunder B... {} Recenzja książki Anna We Krwi

{}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe