Recenzje książki "Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej."

Dodaj swoją recenzję

Bajki dla niektórych dorosłych

15.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie powinno się zawodzić zaufania – szczególnie młodych ludzi – uznał uśmiechając się w duchu. Zwłaszcza, gdy liczą na to, że wyleczysz ich misia.”* Czemu czasem tak trudno jest uwierzyć w bezinteresowną pomoc? W to, że ktoś jest dobry bo taki chce być, a nie że musi? Co w tym dziwnego, że ktoś kto przeżył coś strasznego potrafił to prz... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

Być człowiekiem… dobrym człowiekiem…

12.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Bajki dla niektórych dorosłych. O nim. O niej.” - Karol Arentowicz wyd. IMG Partner rok: 2011 (wydanie pierwsze 2010) str. 130 Ocena: 4,5/6 Zaraz na wstępie chciałabym Wam powiedzieć skąd u mnie ta książeczka. Trafiła do mnie dzięki uprzejmości serwisu „Słowem Pisanym o Polskich Autorach”, który to serwis zorganizował akcję „Włóczykijka”. Wiem, w... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

@Sil@Sil {}

Powróćmy jak za dawnych lat w zaczarowany bajek świat...

25.04.2011

Czy zastanawialiście się czasem jaki jest przepis na bajkę? Otóż trzeba wymyślić bohatera lub bohaterkę o kryształowym charakterze, miłym usposobieniu i przyjemnej powierzchowności (to akurat nie jest warunek niezbędny ale mile widziany). Kiedy już mamy naszą główną postać musimy wymyślić dla niej szereg życiowych perturbacji (co jedna to bardziej... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

@anek7@anek7 {}

Ludzkie historie

19.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tabula rasa ukazała mi się w najbardziej niechcianym momencie. To był chwyt poniżej pasa, że tak odważę się powiedzieć. Dobre – pomyślałam głaszcząc już okładkę, bo poprzedni ruch był zamachem, by ciepnąć książką w przeciwległy róg pokoju. Bo czy tak można, Panie Karolu, rozkochać czytelnika, pieścić jego uczucia wiarą w dobro mimo wszystko, a nast... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

Życie i bajki

15.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bajki dla niektórych dorosłych to niewielka książeczka zachęcająca tytułem i okładką. Tytułem - bo od razu rodzi pytania - dlaczego tylko dla niektórych... i dlaczego akurat bajki. Okładką - bo jest pomysłowa i oryginalna. Rzadko zdarza się, aby po przeczytaniu jednej części konieczne było odwrócenie książki - a może raczej odwrócenie SIĘ - do góry... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

JJ
@jjon
{}

Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej – K. Arentowicz

10.04.2011

Bajki zawsze kojarzyły mi się z Królewną Śnieżką czy Dziewczynką z Zapałkami. Z czymś, co się czyta dzieciom. Tymczasem Karol Arentowicz udowodnił, że się mylę. Napisał debiutanckie Bajki dla niektórych dorosłych. Mimo że okładkę ozdabia napis „tylko dla kobiet”, powinni ją przeczytać także mężczyźni. Ta oryginalna książka składa się z dwóch częśc... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

Bo należy wierzyć...

7.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Karola Arentowicza pod niezwykle wdzięcznym tytułem „Bajki dla niektórych dorosłych. O nim. O niej” jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Spodziewałam się kolejnego poradnika dotyczącego odmienności płci i odwiecznej walki kobiety vs mężczyźni. Tymczasem właśnie skończyłam czytać książkę, za którą już tęsknię, po którą chcę już sięgnąć i czy... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

11.01.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moja przygoda z debiutancką książką Karola Arentowicza: "Bajki dla niektórych dorosłych" rozpoczęła się dość optymistycznie. A to dlatego, że bardzo spodobał mi się projekt okładki i pomysł na to, aby książkę podzielić na dwie części: "o niej" i "o nim". Zmysłowe wrażenie zaliczone na 5-tkę! Pora przejść dalej... Myślałam, że lektura, którą wł... {} Recenzja książki Bajki dla niektórych dorosłych. O nim i o niej.

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe