Recenzje książki "Berło ziemi"

Dodaj swoją recenzję

Czy fantastyka zawsze musi być schematyczna?

30.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jednym z moich ulubionych literackich gatunków jest fantastyka. Uwielbiam przenosić się do innych światów, poznawać oryginalne systemy magiczne i przeżywać przygody nie z tej ziemi. Nic więc dziwnego, że po przeczytaniu opisu "Berła ziemi" od razu zapragnęłam sięgnąć po tę pozycję. Czy mi się podobała? Aby umożliwić zawarcie sojuszu między ludźmi... {} Recenzja książki Berło ziemi

Recenzja z bloga Wind of renewal

19.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę przeczytałam jakiś czas temu, chyba w grudniu, jednak zwlekałam trochę z recenzją, ponieważ fabuła bardzo mi się spodobała i nie wiedziałam do końca jak ją dla zrecenzować, aby Was zachęcić do przeczytania. Powieść została napisana przez A.C. Gaughen. Bohaterką jest Shalia, która jest córką pustyni. Jej lud prowadził wojnę z sąsiednim król... {} Recenzja książki Berło ziemi

Żywioły - ciekawa fantastyka

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio skończyłam "Berło ziemi" A. C. Gaughen. To był już najwyższy czas na nią, gdyż w maju mamy premierę drugiego tomu. Cały cykl nazywa się Żywioły i naprawdę mocno zaintrygowała mnie ta książka. Shalia jest mieszkanką pustyni. Po latach wojny z sąsiednim ludem postanawia się poświęcić i w imię pokoju poślubić króla nieprzyjaciół zza granicy... {} Recenzja książki Berło ziemi

A Tobie jaki żywioł jest bliższy?

6.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 „Berło ziemi” to pierwszy tom serii Żywioły, autorstwa A.C. Gaughen. Jest to debiut autorki i muszę przyznać szczerze, że ten debiut jest jednym z najlepszych jakie czytałam w tym roku. Jednym wielkim minusem tej książki jest fakt, że na dalsze losy głównej bohaterki przyjdzie nam poczekać, ponieważ musimy czekać na kolejny tom. Chyba nie potra... {} Recenzja książki Berło ziemi

Magiczny świat żywiołów

3.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiedziałam czego się spodziewać po tej książce. Okładka kusiła mnie niezmiernie, a jako okładkowa sroka, czułam się w obowiązku, by sięgnąć po tę pozycję. Szalenie dziękuję więc wydawnictwu Uroboros za egzemplarz recenzencki. Opinia oczywiście powstała dla Was dzięki Fantastyce na Luzie. O czym ta książka opowiada? O Shalii, córce Pustyni, k... {} Recenzja książki Berło ziemi

Każda moc ma swoją cenę

2.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Shalia jest córką pustyni. Po wieloletniej wojnie pojawia się promyk nadziei na pokój. Jestem dziewczyna musi poślubić księcia. kompletnie go nie zna i nie wie co ją może czekać w obcym kraju, ale jest zdeterminowana by jej lud nareszcie zaznał spokoju. Jednak na świecie istnieją żywioły, ludzie obdarzeni mocami, a jej przyszły mąż chce ich wszyst... {} Recenzja książki Berło ziemi

Gdy piasek staje się skałą

15.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy mogłam przejść obojętnie obok tej książki? Nie. Tym bardziej że była porównywana do twórczości Maas. Wiem jednak, jak to bywa z takimi porównaniami. Balonik nadmuchany za mocno, szybko pęka, a promocja okazuje się niezłym chwytem marketingowym. Czy tak było w przypadku tej książki? I tak, i nie. Berło ziemi ma w sobie zaczyn naprawdę świetnej ... {} Recenzja książki Berło ziemi

Berło Ziemi, czyli kolejna dobra młodzieżówka

15.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis wydawcy: "Shalia jest dumną córką pustyni. Po latach niszczycielskiej wojny z sąsiednim królestwem jej lud desperacko pragnie końca konfliktu, który pochłonął życie tak wielu osób. Pragnąc wymienić wolność na bezpieczeństwo, Shalia zostaje królową Krain Kości kraju, w którym magia jest zakazana, a Żywioły – ludzie kontrolujący ziemię, po... {} Recenzja książki Berło ziemi

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe