Recenzje książki "Czary w małym miasteczku"

Dodaj swoją recenzję

"Czary w małym miasteczku"

18.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Można by powiedzieć, że to historia, którą napisało życie. Małe, prowincjonalne, nieco podupadłe miasteczko, a w nim grupka ludzi, od lat wykonująca te same prace, zmagająca się z troskami, które z roku na rok stają się coraz większe. Nikt na nic nie czeka, nikt nie ma już aspiracji, by coś zmienić na lepsze. Mijają dni, tygodnie, lata, a każdy dzi... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Czary w małym miasteczku

11.08.2012

Nie miałam właściwie żadnych oczekiwań co do tej książki. Ot, jak to ja, jeśli są czary, to muszę przeczytać. I jakże mnie zaskoczyła ta historia. Taka mała, niepozorna książka, a tyle potrafi przekazać! Pani Stefaiak zabiera nas do małego miasteczka, takiego jak setki innych. Jedno z tych, na które nawet nie zwracamy uwagi w trakcie podróży. Ot, ... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Marta Stefaniak - Czary w małym miasteczku

1.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marta Stefaniak ze swoją pierwsza książką „Czary w małym miasteczku” udowadania, że nie trzeba daleko szukać, by dostać kawał dobrej i ponadczasowej lektury. Akcja powieści „Czary w małym miasteczku” toczy się typowym, zapomnianym przez Boga prowincjonalnym miasteczku, w którym każdy ma swoje problemy. Szare i smutne ulice, stosy śmieci, nieład i ... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Dobro ze złem walczące... („Czary w małym miasteczku” - Marta Stefaniak)

20.07.2012

„Choć bowiem ludzie znajdują pociechę w myśli, że innych również męczą troski i kłopoty, to jednak własne zgryzoty zawsze wydają się bardziej zawikłane, bardziej przytłaczające i trwające o wiele dłużej.”* Wyobraź sobie, że mieszkasz w małym miasteczku. Miasteczku, które jest zapomniane przez innych oraz samych mieszkańców. Uliczki, park... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Dobra i Zła Wróżka Chrzestna

11.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat wygląda czasem jak pole bitwy dwóch wróżek: tej dobrej i złej, a zwykli mieszkańcy małego miasteczka to tylko pionki w kolejnej magicznej bitwie. Siły dobra i zła ścierają się ze sobą i nie ważą na to, co dzieje się w czasie tej wojny. Dwie czarodziejki, Mogiera i Rosmonda, tkwią w konflikcie niczym starożytni bogowie z Olimpu. Tak samo jak ... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Historia z domieszką bajkowości

8.07.2012

Jak to byłoby wspaniale, gdy od czasu do czasu w naszym życiu pojawiała się dobra wróżka i pomagała uporządkować pewne rzeczy. Dobra pani z miotełką w ręce mogłaby posprzątać na naszym niebie i zbierające się czarne chmurzyska, które zwykle zwiastują jakieś tarapaty pozbierać gdzieś do worka i wyrzucić daleko hen ! Debiutancka powieść Marty Stefan... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Magia w odsłonach.

6.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydaje się, że życie w małych miasteczkach płynie zupełnie innym rytmem. Rzeczywistość przedstawia się jednak zgoła inaczej. Podobnie jak w dużych miastach, tam również mieszkańcy zmagają się z bardziej lub mniej poważnymi problemami. Marta Stefaniak, autorka debiutanckiej powieści ,,Czary w małym miasteczku’’ także rysuje obraz zwyczajnej, pro... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

Czary w małym miasteczku

2.07.2012

Czasem tak się zdarza, że nie wiemy od czego zacząć opisywanie wrażeń po ostatnio przeczytanej książce. Bywa, że powodem takiego stanu jest zachwyt nią, czasem jest tak zła, że trudno coś o niej napisać nie używając wulgaryzmów. A czasem po prostu sami nie wiemy co o niej sądzimy. I tak niestety akurat teraz się czuję od kilku dni zabierając się do... {} Recenzja książki Czary w małym miasteczku

@Weta@Weta {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe