Recenzje książki "Czas burz"

Dodaj swoją recenzję

Wojna to tylko jeden z problemów

18.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z Charlotte Link pierwszy raz spotkałam się parę dobrych lat temu, kiedy wszyscy czytelnicy biblioteki, w której akurat pracowałam, ustawiali się po nią w kolejce. Ja sama nie mogę przyznać, żebym była jakoś szczególnie zachwycona jej prozą. Ot, kryminał. Do przeczytania i tyle. „Czas burz” jednak wzbudził moją ciekawość i chęć sięgnięcia po nieg... {} Recenzja książki Czas burz

@canis.luna@canis.luna {}× 2

Pruska Scarlett

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści Charlotte Link kojarzyły mi się do tej pory raczej z współczesnymi historiami z nutką retrospekcji, natomiast Czas burz okazał się typową sagą rodzinną z realiami w całości osadzonymi w przeszłości. Jest to pierwszy tom cyklu obejmujący okres od pierwszej wojny światowej do początku 1930 r., a wiodącą postacią jest Felicja Degnelly. Dzie... {} Recenzja książki Czas burz

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 10

Miłosna nostalgia w czasach wojny

22.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy dowiedziałam się, że jedna z moich ulubionych pisarek Charlotte Link napisała powieść, gdzie tłem wydarzeń była I Wojna Światowa, przebierałam nogami z zachwytu nie mogąc się doczekać, gdy wreszcie będę mogła ją przeczytać. Mój entuzjazm błyskawicznie zgasł, kiedy okazało się, że na pierwszym planie zostaną przedstawione rozterki obyczajowe, a... {} Recenzja książki Czas burz

@anetakul92@anetakul92 {}× 22

Nigdy jej nie zdobędziesz

12.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Felicja jest piękna i bezwzględna. Pełno w niej sprzeczności. Ruszam z nią w podróż. I już wiem, że będzie niezwykle ekscytująca. „Czas burz” od wydawnictwa @Link to pierwsza część sagi bestsellerowej pisarki Charlotte Link. Wyruszyłam w podróż z Felicją po niezwykłych czasach. Zaczynamy jeszcze przed pierwszą wojną światową, gdy życie wydaje s... {} Recenzja książki Czas burz

@Zaneta@Zaneta {}× 1

Czas burz

10.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jaka to była przepiękna książka. Mimo, że ogromną fanką książek historycznych nie jestem to ta mnie po prostu urzekła. Felicja młoda kobieta, a raczej młoda dziewczyna myśli głównie o miłości, dba o swój wygląd. Nie zna się ani nie interesują ją problemy polityczne i nawet nie w głowie jej, że niedługo wybuchnie wojna. Natomiast jej wielka miłość... {} Recenzja książki Czas burz

Siła jest kobietą.

5.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest rok 1914. Świat stoi u progu wielkiej wojny, a Niemcy szykują się do konfliktu zbrojnego. Osiemnastoletnia Felicja wiedzie spokojne życie w rodzinnym majątku w Prusach Wschodnich. Dumna i uparta dziewczyna nie interesuje się światem polityki, do którego mimowolnie wprowadza ją jej przyjaciel Maksym. Między młodymi rodzi się uczucie, ale chło... {} Recenzja książki Czas burz

Czas burz, tom 1

3.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zachętą nr 1 do przeczytania tej książki było dla mnie nazwisko autorki, która jest jedną z najbardziej popularnych , współczesnych autorek piszących po niemiecku. Kocham kryminały pani Charlotty Link, dlatego mocno się zdziwiłam, gdy do mych rąk trafiła saga jej autorstwa. Już okładka ( wiem, wiem - nie ocenia się książki po okładce ) zachę... {} Recenzja książki Czas burz

@Strusiowata@Strusiowata {}× 7

Podobna do "Przeminęło z wiatrem"

26.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja powieści rozpoczyna się przed pierwszą wojną, w majątku Lunnin, należącym do niemieckiej arystokratycznej rodziny. Poznajemy wtedy główną bohaterkę, Felicję, która zostaje porzucona przez ukochanego Maksyma. Mężczyzna zamierza żyć ideami i uważa Felicję za osobę płytką, która nie jest w stanie go zrozumieć. Felicja natomiast wiedziona różnym... {} Recenzja książki Czas burz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl