Recenzje książki "Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą"

Dodaj swoją recenzję

Odbicie dorosłości.

15.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą"- książka, która wszystkim czym może krzyczy - jestem głęboka i niose przesłanie. Tytuł, okładka nawiązują do ognia- procesu spalania czy też wypalenia. Pytanie dlaczego przyciąga to ludzi? Czemu idea bezzsensowności naszego istnienia, tego jak ciężkie jest życie i że wiąże się z sprawami z którymi nie zawsze ... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

Dużo "myślicielstwa"

28.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bywa często tak, że nie mam pojęcia (nawet po zerknięciu na opis), co może się kryć pod danym tytułem. A jednak zapałki na okładce nie dawały mi żyć, więc pomyślałam: „czemu nie!?” I w tak oto prosty sposób, miałam okazję poznać kolejnego Autora, który debiutował. Zawsze z pełną nadzieją sięgam po takie książki, szczególnie że liczę, iż dany Autor... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

Plac zabaw to nie miejsce na śmierć

6.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pięciu muszkieterów, którzy zawsze trzymają się razem od dzieciństwa. Czy coś jest w stanie ich rozdzielić? Przez wiele lat byli przekonani, że nic. Czas płynie bezlitośnie, beztroskie czasy szkoły średniej nie mogą trwać wiecznie i Sowa, Surykatka, Panda, Leniwiec i Wiewiórka rozpoczynają życie na własną rękę. Każdy w nowym miejscu. Początkowo ws... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

Refleksja o życiu

16.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, czemu jedni mają większe problemy, a inni mniejsze? Albo, dlaczego niektóre decyzje pozornie obcych ludzi mogą wpłynąć również na Twoje życie? Pozornie nawet stu procentowo zdrowi ludzie czasem kaszlą, zastanawiałeś się może, dlaczego tak się dzieje? Debiut Patryka Ptaszkowskiego jest metaforą życia w każdym mo... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

@werka751@werka751 {}× 2

Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Patryka Ptaszkowskiego zapowiadała się bardzo dobrze. Nietuzinkowy tytuł, ciekawa okładka i opis - to wszystko zachęcało do spędzenia przy niej kilku godzin. Sama historia również zaczęła się dość ciekawie nawiązując do tematu depresji i myślałam, że będzie to główny wątek całej opowieści, tak się jednak nie stało... "Czasami wszyscy zdro... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

@DieLeseratte@DieLeseratte {}× 5

Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

25.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"(...) życie jest taką spiralą monotonnych, powtarzających się do znudzenia czynności, ale z nimi musisz się mierzyć - taki jest już ludzki los." Już sama okładka książki daje do myślenia. Pięć zapałek symbolizujących pięciu przyjaciół. Każdy z nich na swój własny sposób rozwiązuje problemy dnia codziennego. Jedni sobie z nimi radzą, inni nie pot... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

AZ
@azarewiczu
{}× 1

Widać, że to debiut

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą'' to książka o intrygującym tytule, bardzo metaforycznej okładce (pięć zapałek w różnych stadiach wypalenia obrazujących pięciu przyjaciół i miejsce w jakim znaleźli się w życiu) i dość ciekawym opisie. Zapowiadał się ciekawy debiut. I właśnie, zapowiadał się. Wiewiórka, Surykatka, Panda, Leniwiec i Sowa byl... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

@Chassefierre@Chassefierre {}× 19

Wszyscy jesteśmy spętani przez swój własny los...

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Spętani własnym losem... Historia każdego człowieka jest inna. Nowa powieść Patryka Ptaszkowskiego zabierze nas do świata, tak rzeczywistego, tak kruchego i delikatnego - gdzie będziemy razem z bohaterami musieli skonfrontować się z ich przeszłością, teraźniejszością... A może nawet sami gdzieś odnajdziemy w tej opowieści "coś" podobnego do nas? N... {} Recenzja książki Czasami wszyscy zdrowi ludzie kaszlą

@wybrana84@wybrana84 {}× 13
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl