Recenzje książki "Dama ciężkich obyczajów"

Dodaj swoją recenzję

Komedia kryminalna dobra na chandrę :)

30.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam dla Was propozycją komedii kryminalnej, jednej z dam polskiej sceny literackiej. Marta Obuch to specjalistka od wprawiania mnie w dobry humor. Już od kilku lat książki pisarki towarzyszą mi w czytelniczej przygodzie. Zawsze gdy dopada mnie chandra, a na horyzoncie widać problemy sięgam po komedie. Te w wykonaniu Marty Obuch uwielbiam. „Dama... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

@anettaros.74@anettaros.74 {}× 1

Dama ciężkich obyczajów

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czy można się obudzić jako wiolonczelistka, a położyć spać jako prostytutka? Lilianna Warzęcha, zwana przez przyjaciół Lidką, sprawdziła na własnej skórze, że owszem, można." • Lilianna Warzęcha, utalentowana wiolonczelistka, przez przypadek zostaje wzięta za prostytutkę, natomiast policjant, Witek Wiśniewski, zostaje uznany za gangstera. Kiedy c... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

Prześliczna Wio Wiolo Wiolonczelistka la, la, la,

18.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dama ciężkich obyczajów" Marty Obuch, to kolejna prześmieszna książka, którą miałam przyjemność przeczytać. Właściwie to czytam wszystkie książki tej autorki, gdyż mam pewność, że będzie dobra zabawa. Komedie kryminalne wychodzące spod jej pióra gwarantują dużo dobrego humoru i nie zawiodłam również i tym razem. Tytuł jest trochę przewrotny, koja... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

@maciejek7@maciejek7 {}× 21

Dama ciężkich obyczajów

14.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dama ciężkich obyczajów", to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, choć z pewnością nie ostatnie. Książka, która zachęciła mnie intrygującym tytułem i ciekawym opisem. Lidka, to młoda, pewna siebie kobieta, która jednak nie ma zbyt wiele szczęścia w miłości. W niedoli codzienności towarzyszy jej kuzynka Iwonka i ciocia Czesia. Lidka zacz... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

@Gosia@Gosia {}× 4

Dama ciężkich obyczajów

9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość Marty Obuch poznałam tylko raz kilka lat temu, a poza tym o jej powieściach wiedziałam tylko ze słyszenia. Kilka jej tytułów wrzuciłam nawet swojego czasu na półkę na Legimi, jednak nie doczekały się one jeszcze bliższego zapoznania z moją osobą. Najnowsza powieść autorki zachęciła mnie do siebie na tyle, że już nie tylko ją wrzuciłam na... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

Galimatias gatunkowy

2.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to moje pierwsze spotkanie z Autorką komedii kryminalnych. Niestety było mi ciężko czytać tą książkę. Nie myślcie tylko, że była ona zła. Ot, nie moje pióro i było ciężko wczuć się w przedstawioną historię. Poznajcie historii Lilianny - wiolonczelistki, która została wzięta za prostytutkę przez pracującego pod przykrywką policjanta Witka aka... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

Dama ciężkich obyczajów

1.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj zaprezentuję Wam komedię kryminalną autorki, której twórczość dopiero poznaję, czyli "Damę ciężkich obyczajów" Marty Obuch. Bardzo lubię ten gatunek literacki, ponieważ lubię się pośmiać podczas czytania wciągających książek i tym sposobem miło spędzić czas. Czy tak było też w tym przypadku? Zapraszam na recenzję. Lilianna jest wrażliwą... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

@martyna748@martyna748 {}× 1

Qui pro Quo czyli kto jest kim?

28.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki Marty Obuch to gwarancja dobrego humoru i zabawy. Tak było i w przypadku "Damy ciężkich obyczajów". Lilianna, główna bohaterka, to artystka - wiolonczelistka. Chwilowo zaczęła jej doskwierać samotność, więc postanawia wziąć sprawy w swoje ręce. Zaczepia mężczyzn na ulicy w poszukiwaniu tego jedynego i w związku z tym zostaje wzięta za pro... {} Recenzja książki Dama ciężkich obyczajów

@madalenakw@madalenakw {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl