Recenzje książki "Deklaracja"

Dodaj swoją recenzję

Nasza recenzja książki "Deklaracja"

26.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Small Metal Fan : Sięgnęłam po tę książkę ponieważ szukałam czegoś podobnego do "Atrofii". Niestety, "Deklaracja" nie spełniła moich oczekiwań. Podoba mi się pomysł autorki, chociaż mógłby być bardziej rozwinięty. Zakład szkolący nadmiarowych ludzi jest brutalny. Anna Covey od dziecka by... {} Recenzja książki Deklaracja

"Deklaracja" Gemma Malley

23.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anna jest nadmiarem. Nie ma prawa żyć. Musi pracować i służyć legalnym, aby odpracować Grzech swoich rodziców. Od kiedy wynaleziono tabletki na Długowieczność, na świecie jest za dużo ludzi. Każdy człowiek musi podpisać Deklarację, która mówi o tym, że nie można mieć dzieci, lub złożyć Rezygnację. Zrezygnować z wiecznego życia i móc mieć dziecko. N... {} Recenzja książki Deklaracja

@April@April {}

Deklaracja

9.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do książki przyciągnięła mnie okładka, bo wydała mi się bardzo głęboka, o ważnym znaczeniu. Przedstawia motyla w kole z drutów, przedstawia zamkniętego motyla. Przyciągniął mnie również do tej książki jej opis. I nie żałuję, że to właśnie tą książkę zdecydowałam się przeczytać i zrecenzować. Motyl na okładce symbolizuje Annę- nadmiara która nie m... {} Recenzja książki Deklaracja

Efekt motyla

14.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aktualnie nie ma takiej księgarni, w której nie zobaczyłabym jakiejś antyutopii, dystonii, czy innego tworu o podobnej tematyce. Wiele z tych tytułów to nic innego, jak próba wzbogacenia się na żyle złota, czyli pomysłu w niezrozumiały sposób przypominającego „Igrzyska śmierci”. Sięgając po „Deklarację” miałam obawy, że to kolejna powiastka o nasto... {} Recenzja książki Deklaracja

"Nie powinnam istnieć..."

5.04.2012

„Nazywam się Anna. Nazywam się Anna i nie powinno mnie tutaj być. Nie powinnam istnieć. Ale istnieję.” Jak wyglądałby świat, po wynalezieniu leku na Długowieczność? To proste – planeta zaczęłaby się przeludniać. Dlatego w 2065 roku wprowadzonoby Deklarację, która pozwalała posiadać tylko jedno dziecko. Ale po jakimś czasie w świecie Matki Natury ... {} Recenzja książki Deklaracja

{}

Deklaracja, fikcja literacka czy trafna wizja przyszłości?

3.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Deklaracja" to debiutancka powieść Gemmy Malley. Przedstawia ona dość ponurą wizję nie tak dalekiej jak mogłoby się nam wydawać przyszłości. Mamy rok 2140. Wśród ludzi panuje podział na legalnych i nadmiary. Do tej drugiej grupy jest zaliczana nasza główna bohaterka - Anna. Legalni to osoby zażywające tabletki na długowieczność, które dobrowolnie... {} Recenzja książki Deklaracja

@Aly102@Aly102 {}

Pewna wizja przyszłości...

22.01.2012

Autor: Gemma Malley Tytuł: "Deklaracja" Wydawnictwo: Wilga Stron: 312 Czy często myślicie o przyszłości świata? O tym dokąd doprowadzi postęp techniczny? Czy człowiekowi uda się ujarzmić choroby, a zaraz potem śmierć? Jak będzie wyglądało życie przyszłych pokoleń? Książek, które próbują zmierzyć się z tym tematem jest sporo, a w moje ręce wpadł... {} Recenzja książki Deklaracja

Deklaracja

29.12.2011

Gdyby świat został podzielonych na legalnych i nadmiary... Jak wyglądałby świat za kilkadziesiąt lat? Może właśnie tak jak przestawia to pani Gemma Malley? Autorka ukazuje świat w negatywnym świetle. Ludzie wynaleźli lek na Długowieczność. Przez to, że przestali umierać Władze zabroniły posiadania dzieci. Niektórzy sprzeciwiają się temu i mają dzie... {} Recenzja książki Deklaracja

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe