Domowa paszteciarnia

Grzegorz Labuda
Domowa paszteciarnia
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na rozmaite pasztety, galarety, farsze, pasty oraz musy, które stanowią wyśmienite przystawki i zakąski na każde spotkanie przy stole. Znajdziecie tu nie tylko propozycje dań mięsnych ? m.in. pasztet z cielęciny czy pasta z wątróbki drobiowej ? ale także receptury na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału ? m.in. mus z łososia czy farsz z sera żółtego i orzechów włoskich. Oryginalne potrawy szefa kuchni renomowanego hotelu, Grzegorza Labudy, dzięki dokładnemu opisowi sposobu przygotowania są proste do przyrządzenia nawet dla osób niezbyt biegłych w sztuce kulinarnej. W książce został podany również szeroki zestaw przepisów na sosy, stanowiących świetny dodatek do proponowanych dań. Grzegorz Labuda ? członek kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni; kilkakrotnie nominowany do kulinarnych Oskarów. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski ? W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George?a Busha w 2007 roku. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-61513-42-1, 9788361513421
Wydawnictwo: Olimp Media

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Domowa paszteciarnia aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Domowa paszteciarnia. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl