Recenzje książki "Dopóki śpiewa słowik"

Dodaj swoją recenzję

Dopóki śpiewa słowik

20.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Osiemnastoletni Jari wyrusza w wędrówkę po górach między granicami Niemiec, Czech i Polski. Ta podróż ma na celu oczyścić jego umysł i wprowadzić go niejako w dorosłe życie. Na swojej drodze spotyka Jaschę. Dziewczynę, która prowadzi go do chaty w środku lasu. Co się tam wydarzy? Gdzie zawędruje? Do jakich wniosków dojdzie? Czy pozna prawdę? Co kry... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Antonia Michaelis - "Dopóki śpiewa słowik"

15.08.2014

Antonia Michaelis to niemiecka pisarka, którą pokochałam za sprawą niesamowitego "Baśniarza". Ta powieść tak mnie oczarowała, tak mną zawładnęła, że do dziś pamiętam z jakim zapałem ją czytałam. Z niecierpliwością wyczekiwałam dnia, w którym będzie mi dane przeczytać kolejną książkę tej wyśmienitej autorki. I w końcu ten dzień nadszedł i, gdy "Dopó... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Dopóki śpiewa słowik

9.08.2014

"Dopóki śpiewa słowik..." Jari właśnie zdał egzamin zawodowy i postanowił uczcić to samotną wycieczką w góry. Planował wędrować trzy tygodnie po dziewiczych szlakach, a następnie wrócić do swojego uporządkowanego życia pełnego serwetek oraz wykrochmalonych koszul. Jego plany szybko jednak uległy zmianie, gdy spotkał Jaschę, która zaprowadziła go d... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Śpiew słowika

11.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wszystko zawsze zaczyna się od początku. Z miłości nic nie zostaje". Słowik do tej pory kojarzył mi się z donośnym, pięknym śpiewem, jaki wydobywa się z tego małego, niepowtarzalnego ptaka. Po lekturze książki Antoni Michaelis, słowik już nie będzie dla mnie wyłącznie symbolem delikatności i piękna, ale również niepokoju, tajemnicy i intrygując... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

@awiola@awiola {}

Piękno potrafi być zabójcze...

3.05.2014

Każdy z nas lubi piękno. To ono pozytywnie nastraja nas do działania, cieszy nasze oko i rozbudza w nas nadzieję. Ma w sobie coś takiego, co automatycznie sprawia, że chce się żyć. Otula nas swoją magią i energią, a my stajemy się bardziej radośni i szczęśliwi. Oczywiście piękno jest również pojęciem względnym, a to, co wydaje się nam być istnym cu... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Dopóki śpiewa słowik...

17.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Może nie istnieje stare ja, którym mogę pozostać. Może jest tylko nowe ja, które muszę dopiero odnaleźć. Może jest ono właśnie tutaj. W lesie." Jari jest zwykłym osiemnastolatkiem chłopak ze świata wykrochmalonych koszul i serwetek, który na wakacje wybrał się w góry. Planował samotne wędrówki wśród dzikiej natury. Jednak podczas swojej podróży ... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Dopóki śpiewa słowik

9.04.2014

Lubię książki tego wydawnictwa, powiem nawet, że z niecierpliwością wyczekuję kolejnych zapowiedzi i nowości. Literatura fantasy to jeden z moich ulubionych gatunków... Na tą książkę również czekałam, byłam jej ciekawa, opis wydał mi się naprawdę interesujący, byłam pewna, że będę zadowolona tak jak zwykle... Jednak teraz... Kompletnie nie wiem co... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

Tajemnica lasu mgieł

5.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głównym bohaterem powieści "Dopóki śpiewa słowik" jest Jari Cizek. Niedawno skończył szkołę i stoi u progu nowego życia. Jednak zanim zdecyduje się go przekroczyć, chciałby jeszcze raz przeżyć jakąś przygodę. Dlatego też postanawia wybrać się w samotną wędrówkę w góry gdzieś na granicy polsko - czesko - niemieckiej, aby ostatni raz poczuć się prawd... {} Recenzja książki Dopóki śpiewa słowik

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe