Recenzje książki "Droga Cienia"

Dodaj swoją recenzję

Droga cienia

25.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tych wszystkich pozytywnych opiniach na temat książki Brenta Weeksa postanowiłem, że muszę sięgnąć po „Drogę cienia”, tym bardziej, że jestem ogromnym fanem powieści fantasy. Kiedy już zagłębiłem się w pierwsze rozdziały zrozumiałem, że czeka mnie jedna z lepszych książek z tego gatunku. Zapraszam do zapoznania się z moją recenzją. „Droga cien... {} Recenzja książki Droga Cienia

"Co się dzieje, kiedy zerwiesz wszystkie maski, jakie nosi człowiek, i nie znajdziesz pod nią...

16.04.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Merkuriusz to zaledwie jedenastoletni chłopiec, mieszkający w biednej dzielnicy miasta, zwanej Norami, żyjący z dnia na dzień, okradając innych i oddający większość zdobytych pieniędzy swojemu zwierzchnikowi w gildii, do której należy - Szczurowi. On i jego dwójka przyjaciół, Jarl i Laleczka, marzą o lepszym życiu, jednak wiedzą, że w gildii nie bę... {} Recenzja książki Droga Cienia

@Ruczek@Ruczek {}

Droga Cienia

8.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna książka za którą chciałam się wziąć już od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam okazji. Przyznam, że miałam wielkie nadzieję co do tej książki. Bardzo lubię historię o skrytobójcach, a już uwielbiam kiedy są oni w dodatku magami. Nie jestem tak zachwycona jak się spodziewałam, ale nie jest też najgorzej. Na początku książka mnie trochę nud... {} Recenzja książki Droga Cienia

"Droga cienia"

13.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Merkuriusz to zamieszkująca slumsy sierota i nie ma co liczyć na jakąś lepszą przyszłość. Jego najlepszym przyjacielem jest Jarl. Oboje opiekują się małą dziewczynką przez wszystkich nazywaną Laleczką. Wieczór tego chłopca polega na wślizgiwaniu się pod bambusowe podłogi tawerny i łapaniu monet. W ten właśnie sposób zarabia na "czynsz" egzekwowany ... {} Recenzja książki Droga Cienia

Droga Cienia

29.08.2011

Droga Cienia to I część Trylogii Anioła Nocy. Jednak motto zawarte na okładce "Zabójca doskonały nie ma przyjaciół - jedynie cele" nie do końca odbija się w naszych bohaterach. Jest to na pewno motto siepaczy czyli zabójców doskonałych - jednak Durzo Blint jak i jego uczeń, Merkuriusz, mają wiele cech ludzkich, które starają się ukryć - słabości, j... {} Recenzja książki Droga Cienia

Anioł Nocy: Droga cienia

22.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zastanawiałam się nad kupnem tej książki. Pamiętam, że kiedy rozważałam wszystkie za i przeciw jej nabycia, zbliżał się czas wakacji i na półkach księgarni widniało bardzo mało nowości jakie by mnie zainteresowały, tak więc czytając recenzję osób, które już przebrnęły przez lekturę, doszłam do wniosku, że dołączę do ich grona szczególnie, że ... {} Recenzja książki Droga Cienia

@Ledina@Ledina {}

Droga Cienia

22.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak to mam w zwyczaju na wstępie zacytuję okładkowy opis, by w pewien sposób nakreślić wam fabułę: „Merkuriusz żyje z dnia na dzień, walcząc o przetrwanie. Jako szczur z ulicy wychował się w slumsach i nauczył szybko oceniać ludzi. I podejmować ryzyko – na przykład zgłaszając się na ucznia do Durzo Blinta. Jednakże, by zostać przyjętym do terminu... {} Recenzja książki Droga Cienia

@Maks@Maks {}

Droga cienia

23.12.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cóż za niewdzięczna książka! Nie dość, że człowiek wypożycza ją, zabiera do domu, co by to się samotna na święta nie czuła, to się tak odwdzięcza! To jakiś skandal kończyć się w taki intrygującym wątku i kazać czekać na kolejne części! Kończę tą wstępną dygresją, którą można brać dla żartu lub najzupełniej poważnie. Otóż "Droga cienia", jakże wyją... {} Recenzja książki Droga Cienia

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe