Recenzje książki "Gałęziste"

Dodaj swoją recenzję

Gałęziste

23.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po ten tytuł nie byłam do końca przekonana czy jest to dobry wybór, ale coś mnie ciągnęło w stronę tej książki i bardzo miło się zaskoczyłam, tym bardziej, że Gałęziste to debiut tego autora, który wyszedł rewelacyjnie. Całość powieści rozgrywa się na Suwalszczyźnie. Głowni bohaterowie Karolina i Tomek, to dwa różne światy. Ona - chrześc... {} Recenzja książki Gałęziste

By przetrwać najgorsze zło

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Związek Karoliny i Tomasza był właściwie niemożliwy. Ona, mała krucha istotka, człowiek wielkiej wiary i nadziei na lepsze jutro, postanawia wziąć sprawy w swoje ręce i zawalczyć o miłość, która ich łączy. Tomasz, ścisły umysł o cholerycznym usposobieniu, ateista. Nie dobrali się wcale. A jednak coś sprawia, że wciąż łączy ich wieź, choć ich codzi... {} Recenzja książki Gałęziste

Popijawa w Wielki Piątek

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Karolina to przykładna katoliczka: chętnie zasiedzi się w kościele, wciśnie ateistycznemu bliskiemu krzyżyk czy zachowa czystość do ślubu. Co taka osoba będzie porabiać w czasie największego święta jej religii? Naturalnie wymusi na swoim chłopaku wycieczkę krajoznawczą dla ratowania sypiącego się związku! Nasza parka zabiera się więc spędzać Wielk... {} Recenzja książki Gałęziste

@KazikLec@KazikLec {}× 7

Wiara? Nauka?

12.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gałęziste” to nowa- stara powieść grozy autorstwa Artura Urbanowicza. Poprzednia wersja powieści zdobyła nagrodę Czytelników Polskiej Literatury Grozy im. Stefana Grabińskiego. Nowe wydanie jest przeredagowane, poprawione i okraszone dość mrocznymi i wywołującymi dreszcz ilustracjami. Fabuła niby prosta i banalna. Studenci z Warszawy, Karolina i ... {} Recenzja książki Gałęziste

@jorja@jorja {}× 3

Po tej książce zastanowisz się czy chcesz wejść do lasu....

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnimi czasy zaczęłam czytać powieści grozy. Szukałam horroru idealnego. Czy taki znalazłam?? Myślę, że jeszcze nie w 100%, ale "Gałęziste" są, jak na razie, najlepszą powieścią z tego gatunku, wśród tych które przeczytałam. Tomek i Karolina pragną spędzić Wielkanoc na wspólnym wyjeździe. Wybierają piękną Suwalszczyznę. Lasy i jeziora, które i... {} Recenzja książki Gałęziste

A nad nimi szumiał las

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Horror czytamy lub oglądamy po to żeby się bać, a horror idealny to taki, który sięga po nasze własne lęki. Ja już znalazłam. "Gałęziste" to powieść, której akcja dzieje się w niezbyt przyjaznym lesie. Niektórzy z was pomyślą, że absurdalne jak można bać się lasu. Ja wiem, że obcowanie z przyrodą, świeże powietrze, że nasze narodowe dobro, ale ja ... {} Recenzja książki Gałęziste

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 2

Książka grozy

4.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno temu czytałam bardzo dużo Mastertona. Jego horrory były często dość krwawe, ale przyznam się szczerze działały dość mocno na wyobraźnię. Dlatego nie wahałam się zbyt długo by wziąć udział w booktourze z książką Artura Urbanowicza "Gałęziste". Pozycja ta została ponownie wydana przez wydawnictwo Vesper i mimo, że ja czytałam tylko wersję rece... {} Recenzja książki Gałęziste

Jedna z moich ulubionych

30.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fabuła powieści Karolina i Tomasz, główni bohaterowie powieści, za cel kilkudniowej podróży obierają malownicze i pełne tajemnic tereny Suwalszczyzny. Już na początku wyjazdu pojawiają się problemy, poczynając od komplikacji z noclegiem. Mimo to para stara się nie zniechęcać i czerpać jak najwięcej przyjemności z pobytu w Białodębach. Jednak kol... {} Recenzja książki Gałęziste

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl