Recenzje książki "Gołąb i wąż"

Dodaj swoją recenzję

Życie łowcy i czarownicy, czyli "Gołąb i wąż"

14.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tą książkę wzięłam dla skosztowania czegoś co jest nowe i dość popularne. I po przeczytaniu jej stwierdzam, że to jest coś czego szukałam przez parę lat. Książka opowiadana jest z dwóch stron - przez czarownicę Lou oraz łowcy czarownic Reida. Zaczyna się dość mocnym akcentem, najpierw znajdujemy się w domu publicznym, gdzie dowiadujemy się niektór... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

Gołąb i wąż

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Louise Le Blanc ucieka przed przeszłością. Skryta w zakamarkach Cesarine drży o każdy kolejny dzień. Nie pomaga jej w tym również zakon pełen Chasseurów, którzy z nienawiścią polują na czarownice, takie jak ona. Pech, a może przeznaczenie powoduje, że Lou zmuszona jest poślubić kapitana chasseurów Reida Driggory’ego, który pojęcia nie ma, że dziew... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

Romans z wrogiem

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gołąb i wąż zachęciły mnie do kupienia zdecydowanie piękną szatą graficzną i wątkiem zaaranżowanego, o ile w tym przypadku można to tak nazwać, małżeństwa. Nie ukrywam, że na półce książka Mahurin odleżała swoje, jednak kiedy już po nią sięgnęłam, oczywiste było, że samą ładną okładką się nie uratuje. Lou jest czarownicą, wyszczekaną, pewną siebi... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

@mhennels@mhennels {}× 3

Płomienny romans czy płonący stos?

20.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gołąb i wąż” to fantastyczna opowieść o życiu czarownicy i chasseurze – łowcy czarownic. Los z nimi igra tak bardzo, że ta dwójka zostaje połączona związkiem małżeńskim. Czy da się pogodzić dwa odrębne wyznania i światy? Miłość może dać szczęście i zrozumienie, ale może również zaprowadzić na stos. Ta opowieść od początku mnie porwała. Jest to... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

@Bookish_Side@Bookish_Side {}× 12

Co stanie się, gdy czarownica będzie zmuszona poślubić łowcę czarownic?

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co stanie się, gdy pewna niepokorna czarownica, która w obawie przed zemstą swoich pobratanek ukrywa się i nie używa magii, znajdzie się w dwuznacznej sytuacji z łowcą czarownic, który czary uważa za bluźnierstwo? Według biskupa musi się to zakończyć małżeństwem. Całe szczęście Reid nie zdaje sobie sprawy, że Lou posiada moc. Za to Lou ma doskonał... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

Gołąb i wąż

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główną bohaterką jest Louise. Czarownica, żyjąca w czasach, kiedy to za czary grozi tylko jedno. Stos. Po ucieczce że swojego kowenu, staje się złodziejką i stara się w ten sposób przeżyć na ulicach Cesarine. Wraz ze swoją przyjaciółką Coco znajduje schronienie na poddaszu teatru. Wojna między wiedźmami a Kościołem coraz bardziej się zaognia, a na... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

Miłość i Nienawiść - cienka granica

21.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiedźma i Łowca Czarownic połączeni świętym związkiem małżeńskim,taka historia mogła zakończyć się tylko w jeden sposób - płonącym stosem Same słowa na odwrocie książki z niesamowitą okładką przyciągają przyszłego czytelnika niczym za sprawą magicznego uroku. Historia opowiada o nietuzinkowej bohaterce bowiem Lou jest silną i twardą kobietą o nie... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

@w.bookss@w.bookss {}× 2

Najlepsza książka 2020

6.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziwnie się czuję pisząc recenzję tej książki. Dlaczego? 1. Nie sądziłam, że będę ją pisać tak szybko. 2. To jest kolejna pozytywna recenzja! (Baardzo pozytywna) „Gołąb i Wąż” to powieść o: ~młodej czarownicy Louise Le Blanc, która ukrywając się przed swoim kowenem trafia na ulice miasta, wręcz powiedziałabym, że stolicy Chasseurów ... {} Recenzja książki Gołąb i wąż

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl