Recenzje książki "Gorsza"

Dodaj swoją recenzję

Gorsza

31.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do powieści Jarosława Czechowicza podchodziłam trochę jak pies do jeża. Z jednej strony byłam niezwykle ciekawa tego, co autor zaserwował tutaj czytelnikowi, ale z drugiej odczuwałam pewne obawy. W końcu mogłam zawsze się rozczarować - a tego oczywiście bym nie chciała. Na ratunek przyszedł mi maraton z książkami od wydawnictwa Czarna Owca, dzięki... {} Recenzja książki Gorsza

Walka z czasem

12.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzy kobiety. Dwanaście godzin. Któraś z nich musi odpowiedzieć za to, co zrobiła. Magda prowadzi zwyczajne życie. Mieszka w przytulnym domu w Krakowie, pracuje w komunikacji miejskiej, wolne chwile spędza, jeżdżąc na ukochanym motorze. Pozorny spokój zakłóca jedno spotkanie, po którym Magda nie może dojść do siebie. A potem jeszcze jedno. I kolej... {} Recenzja książki Gorsza

"Gorsza" ze smutnym zakończeniem

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magda to niczym niewyróżniająca się kobieta, która zajmuje się prowadzeniem autobusów w krakowskim MPK. Mieszka w pięknym domu po rodzicach, do pracy jeździ swoim ukochanym chooperem. Na pierwszy rzut oka nie widać, by cokolwiek było z nią nie tak, a jednak. Kobieta skrywa w sobie tajemnice sprzed lat, nie może dojść do siebie po traumatycznych wy... {} Recenzja książki Gorsza

@jusztuczka@jusztuczka {}× 1

Gorsza

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

a egzemplarz dziękuję bardzo wydawnictwu @wydawnictwoczarnaowca. Zapewne każdy z nas doświadczył przemocy lub złego traktowania w szkole przez rówieśników i każdy starał się o tym w jakiś sposób zapomnieć. Na początku książki poznajemy, trzy kobiety, które zostały porwane, związane i uwięzione w piwnicy, do dyspozycji mają butelki z wodą, list o... {} Recenzja książki Gorsza

@Czytajka93@Czytajka93 {}× 3

(Naj)gorsza

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jarosław Czechowicz nie jest już debiutantem, ale zdecydowanie zadebiutował w gatunku "thriller psychologiczny" książką "Gorsza". Gdyby ktoś zastanawiał się, skąd taki tytuł, jak i sam pomysł oraz problem, który chciał poruszyć autor, odpowiedź jest prosta: Czechowicz to nauczyciel. Człowiek, który niejednokrotnie jest pierwszym widzem i obserwat... {} Recenzja książki Gorsza

Pouczająca

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje pierwsze zetknięcie się z twórczością autora, ale już wiem, że jego pióro jest lekkie, świetne i w moim guście. Wręcz z mistrzowską finezją napisał powieść, która mną wstrząsnęła i dała kopa. Każda strona zmuszała do refleksji i ukazała jak słaba jest psychika u młodego człowieka, co wywołuje trauma oraz jaki niszczący wpływ ma ona na dals... {} Recenzja książki Gorsza

@Izzi.79@Izzi.79 {}× 2

Mogło być lepiej...

29.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gorsza” Jarosława Czechowicza to książka, która nie za bardzo przypadła mi do gustu jeśli chodzi o fabułę, za to pod kątem portretu psychologicznego postaci i płynącego z niej morału zrobiła na mnie naprawdę duże wrażenie. Ale po kolei. Akcję śledzimy na dwóch płaszczyznach. Część rozdziałów skupia się na osobie Magdy, a część na trzech zamknięt... {} Recenzja książki Gorsza

„Gorsza” Jarosław Czechowicz

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo cenię recenzje książek napisane przez Jarosława Czechowicza oraz jego blog Krytycznym okiem. Zawsze są niezwykle przenikliwe, błyskotliwe, czyta się je z zapartym tchem, niemal jak recenzowaną przez niego książkę. Dlatego też skusiłam się na thriller Gorsza, której autorem jest właśnie Pan Czechowicz. Trzy kobiety zostają zamknięte w piwnic... {} Recenzja książki Gorsza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl