Recenzje książki "Gwiazdy Oriona"

Dodaj swoją recenzję

Worek seryjnych morderców

18.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Śląsk to nie tylko gwara, kopalnie i modra kapusta. To tutaj działał jeden z najbardziej znanych seryjnych zabójców. Jego ofiarą padło wiele niewinnych kobiet. Mimo upływu lat nadal trwają spory czy to na pewno Zdzisław Marchwicki był wampirem z zagłębia. Schyłek PRL, zmiany ustrojowe, wejście w nową, lepszą rzeczywistość. Jednak nie dla każdego ... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

Było warto :)

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gwiazdy Oriona” przyjechały do mnie dzięki uprzejmości samego Autora, Aleksandra Sowy, za co bardzo, bardzo dziękuję, bo nie znałam nazwiska, nie mówiło mi absolutnie nic, a książka warta uwagi. Wiem, że będę czekać na kolejne tomy z Emilem Stomporem. Jeszcze zanim dotarła do mnie paczka, poczytałam co i jak. Przemówiło do mnie to, że historia j... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

Gwiazdy Oriona

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię od czasu do czasu przeczytać dobry kryminał, ale taki którego zakończenia nie przewidzę aż do ostatniej kartki. Emil Stompor na niepowtarzalną szansę wybić się w policji, niestety każdy rzuca mu kłody pod nogi bo nikt nie lubi jak ktoś niższy stopniem potrafi więcej, a mężczyzna ma nieprzeciętny umysł, chęć do pracy i czynienia dobra. "Grzes... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

Gwiazdy Oriona

13.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Początek lat 90-tych, zmiana ustroju. Na Śląsku od dwóch lat grasuje morderca, który zabija rude kobiety a ich ciała okalecza i "układa". Emil Stompor to młody błyskotliwy policjant z wyższym wykształceniem i smykałką do profilowania. Ze względu na dobre wyniki zostaje wciągnięty w grupę mającą rozpracować "Pająka" i przeniesiony na Śląsk. Nie wie... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

Morderstwo w PRL-u

25.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niepozorny tytuł, który skrywa świetny kryminał. Trzymający w napięciu, którego akcja niejednokrotnie potrafi zaskoczyć i przyprawić o dreszcze! Książka, która opisuje historię wielu morderst, które miały miejsce w czasach PRL-u. Grasujący morderca zabija córkę premiera, co sprawia, że jego schwytanie staje się priorytetem. Książka idealnie oddaj... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

@Gosia@Gosia {}× 1

Świetny klimat

23.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gwiazdy Oriona to początek serii kryminalnej z Emilem Stomporem. Bałam się sięgnąć po tę książkę kiedy pojawiła się na Czytam Pierwszy, tytuł nie zwiastował (przynajmniej dla mnie) naprawdę dobrze napisanego, klimatycznego kryminału. W kartek przeziera na nas smutek i depresyjny klimat robotniczego śląska, a zdaje się, że w powietrzu czuć gryzący ... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

@Patriseria@Patriseria {}× 2

Emil Stompor na tropie

22.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aleksander Sowa – policjant, autor powieści kryminalnych, obyczajowych, zbiorów opowiadań i poradników. Jego kryminały uderzają realizmem i autentycznością – nie ma wątpliwości, że autor zna od podszewki tajniki pracy organów ścigania. Napisał bestsellerową serię kryminalną, zwaną astronomiczną (Gwiazdy Oriona, Era Wodnika, Punkt Barana), która zy... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

@monweg@monweg {}

Gwiazdy oriona

11.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Gwiazdy Oriona" Aleksandra Sowy to taka trochę nietypowa opowieść z życia prawdziwego policjanta oparta na faktach. To trochę kryminał, trochę wspomnienia. Bardzo lubię czytać polskie kryminały i opisy pracy policjantów i tu jest to wszystko w jednym. Młody chłopak idąc do pracy w policji ma swoje marzenia i wyobrażenia o tym, jak tutaj będzie. J... {} Recenzja książki Gwiazdy Oriona

@silwana@silwana {}× 3
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe