Recenzje książki "Harry Potter i Kamień Filozoficzny"

Dodaj swoją recenzję

Magia Hogwartu

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło, jest tylko władza i potęga...I mnóstwo ludzi zbyt słabych, by osiągnąć władzę i potęgę". (str.303) W życiu przeciętnej rodziny nadchodzi dzień odbiegający od codzienności. Pojawia się dziwny kot, latające w dzień sowy, ludzie w pelerynach, meteoryty i siostrzeniec, którym muszą się zaopiekować po śmierci je... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@asach1@asach1 {}× 4

Harry Potter i Kamień filozoficzny

26.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter i kamień filozoficzny to pierwsza część siedmiotowej opowieści o przygodach młodego czarodzieja. Niestety Harry nie jest typowym dzieckiem o szczęśliwym dzieciństwie. Już na wstępie dowiadujemy się, że Harry jest sierotą. Mieszka u rodzonej siostry swojej zmarłej matki, jej męża i syna Dudleya w... Komórce pod schodami. Dursleyowie- P... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@Kyna@Kyna {}× 1

Harry Potter i kamień filozoficzny

5.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele osób nakłaniało i było wręcz zdziwionych jak to się stało, że nie czytałaś Pottera. Magiczny świat pojawiał się nie raz i nie dwa w świecie internetu, rozmów, a ja nie wiedziałam o co chodzi. Dlatego też z początkiem tego roku ze swojego stosu hańby wybrałam książkę, która może nie zalegała długo, ale chciałam się dowiedzieć w końcu o co cho... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@Booksmyhobby@Booksmyhobby {}× 1

Recenzja

22.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba każdy zna Harrego Pottera. Oczywiście znam osoby które oglądały tylko film lub czytały tylko książkę. Znam też takich którzy nie czytali książki ani nie oglądali filmu bo to po prostu nie ich styl. Znam takich którzy oglądali tylko kilka części. Ja jestem osobą która czytała książkę i oglądała wszystkie części i to po kilka razy. Nie ma co r... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Bo tak zaczęła się z literaturą przygoda

25.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto obecnie nie słyszał choć trochę o chłopcu, który przeżył, to musi być naprawdę oddalony od strefy literatury współczesnej. Swoją popularnością zachwyca kolejne pokolenia czytelników. Zdobywa swoich fanów na całym świecie od małych szkrabów, wchodzących w świat książki, aż po starych wyjadaczy literatury. Cała serię rozpoczyna Kamień filozoficz... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter i Kamień Filozoficzny

9.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziesięcioletni chłopiec Harry Potter mieszka w komórce pod schodami przy Privet Drive 4, w domu swojego wujostwa. Jego rodzice nie żyją, temu też wychowuje go ciotka Petunia (siostra matki) i wuj Vernon, którzy mają syna Dudley’a. Niestety nie lubią Herrego, ale po śmierci rodziców zostali jedyną rodziną, którą miał. Na pytanie Pottera jak zginęl... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny (czarna edycja)

Chłopiec, który przeżył

9.07.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Serię o „Harry'm Potter'ze” znają chyba wszyscy. Historia małego czarodzieja podbiła, i nadal podbija, cały świat, zdobywając sobie rzesze fanów tak wśród dzieci, jak i dorosłych. Moja „potteromania” zaczęła się właśnie w tym drugim z wymienionych powyżej okresów życia. Jako nastolatka odrzucałam z pogardą wszystko, co nosiło miano „literatury dzie... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

J. K. Rowling: Harry Potter i Kamień Filozoficzny

2.05.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj opowiem wam o niesamowitej książce. Jest w niej odpowiednia dawka miłości, przyjaźni, zła. Zrecenzuję dla was jedną z najlepszych powieści wszech czasów. Jest to niezbędnik każdego książkoholika. Naprawdę nie wiem dlaczego ta 7 tomowa seria kusiła się u mnie na półce przez kilka dobrych parę lat. Wiecie o jaki cykl mi chodzi? Jeśli nie, to ... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe