Recenzje książki "Instytut Absurdu"

Dodaj swoją recenzję

Niewykorzystany potencjał

18.05.2024

Jestem bardzo zawiedziona, więc nie będę ani trochę wyrozumiała dla tej książki. Zostałam do niej mocno zachęcona i przekonana, że jest to świetny debiut. I uwierzyłam. Spodziewałam się spektakularnej, wciągającej historii, a dostałam... TO. Już na samym początku byłam zawiedziona, bo książka nie jest podzielona na rozdziały, tylko na kilka częśc... Recenzja książki Instytut Absurdu

@Banshee22@Banshee22 × 2

Polskie Urban Fantasy w komediowym stylu!

22.04.2024

Piękna, fioletowa okładka oraz intrygujący tytuł to pierwsze elementy, które zwróciły moją uwagę i zachęciły do lektury. Bardzo lubię polską fantastykę, dlatego z wysokimi oczekiwaniami sięgnęłam po "Instytut Absurdu" autorstwa Justyny Sosnowskiej od wydawnictwa SQN i muszę przyznać, że bawiłam się bardzo dobrze, pomimo tego, że nie jest to jednak... Recenzja książki Instytut Absurdu

@alien125@alien125 × 1

Instytut Absurdu

9.04.2024

Wow ! Tak mogę określić debiut Justyny Sosnowskiej ! Po skończeniu książki miałam takie: chcę jeszcze, dlaczego to jest koniec...". "Bo czy nie było tak, że cze­ka­jąc na nie­przy­jem­ne, ale nie­unik­nio­ne wy­da­rze­nie, jed­no­cze­śnie chcia­ło się je mieć jak naj­szyb­ciej za sobą, a jed­nak wciąż ma­rzy­ło się o tym, żeby go nie do­świad­c... Recenzja książki Instytut Absurdu

Absurdalna magiczna przygoda

3.04.2024

„Instytut Absurdu” to pełna humoru i magii opowieść, której fabuła zaprasza czytelnika do świata, gdzie normy i rzeczywistość zostają zakrzywione w najdziwniejszy sposób. Eliza Żaczek, główna bohaterka powieści, nieoczekiwanie staje się częścią Instytutu Absurdu, miejsca, gdzie nic nie jest normalne, a każda sprawa prowadzi do jeszcze większego ab... Recenzja książki Instytut Absurdu

Instytut absurdu

20.03.2024

W książce zakochałam się już po okładce, a opis tylko utwierdził mnie w tym, że to książka dla mnie. Opowiada o młodej dziewczynie, która po tym jak nie dostała się na studia dziennikarskie, zastanawia się nad studiowaniem zaocznie, żeby to jednak zrobić musiała by znaleźć pracę i to płatną z góry. Załamana sytuacją zastanawia się co począć, wtedy... Recenzja książki Instytut Absurdu

Emocje i emocjonalny instytut

27.02.2024

Wolicie czytać lekkie i przyjemne książki czy jednak wolicie kiedy ma trudniejszą tematykę? Ja jednak ostatnio wolę kiedy książki są lekkie i szybko się je czyta. Lubię też kiedy poruszają ważną tematykę, ale opisane dosyć lekko. Współpraca recenzencka wydawnictwo sqn Przedstawiam wam dziś jedną z lżejszych książek fantastycznych, jaką ostatnio... Recenzja książki Instytut Absurdu

Absurd goni absurd

21.02.2024

Eliza chce bardzo dostać się na studia dziennikarskie na wymarzonej uczelni. Jednak dowiaduje się, że nie znajduje się na liście studentów. Pojawia się w dziekanacie, by sprawę wyjaśnić. Okazuje się, że nie opłaciła wpisowego i teraz nie może tego nadrobić. Jedyną alternatywą dla niej, są studia zaoczne, za które musi zapłacić z góry. Zła i sfrust... Recenzja książki Instytut Absurdu

instytut absurdu

20.02.2024

Fantastyka to jest to co kocham. To zupełnie inny świat, nierealny i pobudzający wyobraźnię. Jednak niedoceniany i często książki z tego gatunku są oceniane słabiej bo coś jest nie tak ale nie że źle napisan ale np. "wykreowany świat dziwny i nierealny". Czy nie o to chodzi w fantastyce? Tu nic nie musi być realne i bohaterowie, sytuacje czy wyd... Recenzja książki Instytut Absurdu

© 2007 - 2024 nakanapie.pl