Recenzje książki "Insygnia. Wojny światów"

Dodaj swoją recenzję

Wojna pokojowa?

8.12.2013

Wojny od zarania dziejów przynosiły niesamowite straty. Ginęli ludzie, płonęły wsie i miasta, po ziemiach panoszyły się głód i choroby. Ale nikt nie spodziewał się, że postęp techniczny doprowadzi do konfliktu tak wielkiego, że zostanie on obwołany "wojną światową". Jednak stało się, wybuchła pierwsza. Jej okrucieństwo sprawiło, że ludzie za wszelk... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Trzecia Wojna Światowa

16.05.2013

„Teraz zaczął jednak rozumieć, od czego są przyjaciele: przypominają, że w gruncie rzeczy nie jest tak źle. Że trzeba umieć śmiać się z samego siebie.” Nieznana przyszłość. Trzecia Wojna Światowa toczona jest obecnie na innych planetach. Konflikt ten lata temu wybuchł pomiędzy Ruso-Chinami, a Indo-Ameryką. Potyczki i manifestacje siły szybko prze... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Wojny światów

22.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Twój kraj cię potrzebuje. Pozostaje tylko pytanie, czy masz dość ikry, żeby wygrać dla nas tę wojnę?" S.J. Kincaid urodziła się w Alabamie, dorastała w Kalifornii, uczęszczała do szkoły w New Hampshire, ale dopiero mieszkając w mrocznej części Szkocji, uświadomiła sobie, że chce być pisarką. Insygnia. Wojny światów to jej debiut literacki. W przy... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Jesteś gotów się poświęcić?

7.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O tytule „Insygnia. Wojny światów” z pewnością większość czytelników zdążyła już wielokrotnie usłyszeć. W ostatnim czasie pojawiło się sporo opinii na jej temat, gdzie przeważały te pozytywne słowa. Moja opina raczej nie będzie różnić się od pozostałych pochlebnych recenzji – książka S.J. Kincaid z miejsca przypadła mi do gustu. Jest to ciekawy ... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Insygnia wojny światów

27.03.2013

„Insygnia” to jedna z najnowszych powieści z gatunku science-fiction dla młodzieży. Jest to także debiut pisarski autorki. Czytając wiele recenzji i sprawdzając oceny na portalach z książkami zobaczyłam, że książka zbiera same dobre noty i recenzje. To bardzo zachęciło mnie do jej przeczytania i muszę przyznać, że powieść zaskoczyła mnie. Oczywiści... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Wojny światów

20.03.2013

Tom Raines wraz z ojcem podróżuje od kasyna do kasyna, by zarabiać na życie dzięki grom. Chłopak jest bardzo dobry w tym co robi, za to jego ojca szczęście nie trzyma się od lat. Każdą sumę, jaką uda im się zdobyć, przegrywa, a potem najczęściej się upija. Tom uczestniczy przez Internet w zajęciach szkolnych, ale zupełnie sobie w nich nie radzi. Ni... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Wojna pozaziemska

12.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Teraz zaczął jednak rozumieć, od czego są przyjaciele: przypominają, że w gruncie rzeczy nie jest tak źle. Że trzeba umieć śmiać się z samego siebie.”* Na świecie wojny toczą się od samego jego początku. Na lekcjach historii uczyłeś się o nich: daty, nazwiska wielkich ludzi i liczby ofiar. Była I wojna światowa, była II wojna światowa, ... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

Insygnia. Wojny światów

9.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat podczas III Wojny Światowej. Zasobami rządzą dwie wielkie korporacje. To nie jest już wojna między państwami, która niesie za sobą tysiące poległych, jest to wojna między korporacjami o to, która z nich będzie wiodącą. Dlaczego nikt przy tym nie ucierpiał? W świecie wykreowanym przez S.J. Kincaid korporacje reprezentowane przez sprzymierzone ... {} Recenzja książki Insygnia. Wojny światów

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}