Jajka. 130 prostych przepisów

Michel Roux
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Jajka. 130 prostych przepisów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Data wydania: 2008-01-01
ISBN: 978-83-11-10828-8, 9788311108288
Wydawnictwo: Bellona
Stron: 304

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Jajka. 130 prostych przepisów aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@hayde
@hayde
2008-05-12
10 /10
Przeczytane Moja biblioteczka

najbardziej urzekły mnie przepisy deserowe, a szczególnie lody własnej roboty - cynamonowe, herbaciane (!), kasztanowe, imbirowe :) oraz przepysznie wyglądające zdjęcia

| link |
AZ
@azoth
2008-05-13
10 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Jajka. 130 prostych przepisów. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl