Recenzje książki "Juniper Berry i tajemnicze drzewo"

Dodaj swoją recenzję

Marzenia bywają niebezpieczne.

20.06.2013

Lubię od czasu do czasu przeczytać jakąś książkę skierowaną głównie do dzieci, na przykład jakąś powieść Neila Gaimana. Tym razem padło na Juniper Berry i tajemnicze drzewo autorstwa M.P. Kozlowsky'ego. Dziewczynka jest córką sławnej pary aktorów, niestety rodzice nie poświęcają jej zbyt dużo czasu. Juniper pamięta czasy, kiedy spędzali razem każdą... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Sens marzeń...

20.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czym jest szczęście? Czy szczęście zależne jest od punktu patrzenia? A może przybiera dokładnie te same barwy, lecz w różnych odcieniach? Juniper Berry jest córką sławnej i uwielbianej pary aktorów i zdać by się mogło, że ma wszystko, czego mogłaby sobie zażyczyć; piękny dom, bogatych rodziców oraz zabawki, jakich tylko zapragnie, lecz nie jest sz... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

@Darcy@Darcy {}

Iście tajemnicze drzewo...

26.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pogoda jest piękna. Słońce świeci, ptaki śpiewają, a na niebie nie ma ani jednej chmury... Siadam na huśtawce i już... odleciałam, nie ma mnie...zagłębiam się w historię jedenastoletniej Juniper Berry. Historię niesamowitą i... Któż z nas nie chciałby mieć sławnych, bogatych rodziców. Niczego by nam nie brakowało, mielibyśmy wszystko co dusza zap... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Juniper Berry i tajemnicze drzewo

11.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy człowiek - począwszy od najmłodszego, a na najstarszym kończąc - ma coś, co napędza go do działania. Dzięki temu, nasze życie nie jest przewidywalne, monotonne. Wystarczy tylko mocno chcieć, a następnie zmierzać w interesującym nas kierunku. Ktoś wie o co chodzi? Rzecz jasna, na myśli mam: marzenia. Są one rodzajem akumulatora, który mówi do ... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Ponadczasowa powieść z morałem

7.05.2012

Otworzyłam książkę podczas krótkiej chwili relaksu zdecydowana przeczytać tylko rozdzialik, no maksimum dwa, bo jeszcze dużo innych ważniejszych rzeczy było przede mną do zrobienia. Zatopiłam się w świat Juniper, utalentowanej jedenastolatki, która całe dnie jest zmuszona spędzać samotnie i zajmować się sobą, bo jej rodzice koncentrują się tylko na... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Juniper Berry i tajemnicze drzewo

30.04.2012

Chyba każdy uwielbia prezenty. Dziś leży przed nami jeden, malutki, w piaskowym opakowaniu. Papier, którym jest owinięte pudełko zainteresuje każdego. Przyjrzyjcie się dokładniej. Widzicie te nadrukowane baloniki? One… one mają magiczną moc. Wdychając powietrze, którym są wypełnione, spełnicie wszystkie marzenia. W zamian trzeba nadmuchać drugi b... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Juniper Berry i tajemnicze drzewo

11.01.2012

Pierwszą rzeczą, jaka rzuca się w oczy, kiedy spotykamy się z książką Juniper Berry i Tajemnicze Drzewo jest okładka – dla mnie wprost fenomenalna i muszę przyznać, że to właśnie ona była główną przyczyną, dla której sięgnęłam po tę pozycję. Tytułowa Jumper to jedenastoletnia dziewczynka, której teoretycznie niczego nie brakuje. Ma sławnych rodzi... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

Juniper Berry i tajemnicze drzewo

7.01.2012

"Gdy brała jakąś książkę z regałów, rozchylała szeroko okładki - licząc, że usłyszy trzaśnięcie - i wdychała głęboko jej zapach. Potem sięgała po następną i następną. Czytała tę, która pachniała tego dnia najpiękniej - zwykle im starsza, tym lepsza." M.P Kozlowsky - mieszka z żoną i córką w Nowym Jorku. Zanim poświęcił swoje życie literaturze prac... {} Recenzja książki Juniper Berry i tajemnicze drzewo

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe