Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską

Beata Anna Dąbrowska
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka . Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Data wydania: 2021-07-13
ISBN: 978-83-277-1920-1, 9788327719201
Wydawnictwo: WAM
Stron: 256
dodana przez: chudini0505

Autor

Beata Anna Dąbrowska Beata Anna Dąbrowska to autorka słynnych książek o diecie warzywno-owocowej, stworzonej przez Ewę Dąbrowską. Beata Anna Dąbrowska jest synową Ewy Dąbrowskiej, znanej propagatorki zdrowego trybu życia i odżywiania.

Pozostałe książki:

Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy Świadome żywienie dzieci z poradami dr Ewy Dąbrowskiej® Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej w postaci płynnej Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej ® i co dalej Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy na wychodzenie Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® Post uproszczony Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską
Wszystkie książki Beata Anna Dąbrowska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl