Recenzje książki "Kobieta w białym kimonie"

Dodaj swoją recenzję

Kobieta w białym kimonie

18.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Japonia 1957r. Siedemnastoletnia Naoko Nakamura zakochuje się w amerykańskim marynarzu Hajime. Rodzina dziewczyny jest przeciwna temu związkowi, chcą wydać ją za mąż za Satoshiego. Jeśli sprzeciwi się bliskim oznaczać to będzie wyparcie się rodziny i okrycie ich hańbą. Stany Zjednoczone czasy współczesne. Dziennikarka Tori Kovač dostaje list o... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

@judyta_czyta@judyta_czyta {}× 1

Kobieta w białym kimonie

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę tą pierwszy raz zobaczyłam końcem poprzedniego roku. Zakochałam się w okładce. Jest taka delikatna, kobieca, taka eteryczna. Patrząc na nią przeczuwam, że to będzie piękna historia. Potem czytam opis wydawcy. Stwierdzam, że może być faktycznie interesująca. Przez kolejne tygodnie jestem bombardowana tą pozycją w internecie. Coraz bardzie... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

Kobieta w białym kimonie

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziś dla odmiany przychodzę do Was nie z kryminałem, a z wyjątkowo ciekawą, piękną i wzruszającą historią. Tori jest dziennikarką, która od umierającego na raka ojca dowiaduje się, że przed tym życiem, miał inne... Tuż przed śmiercią pozwala jej przeczytać list, z którego wynika, że podczas służby morskiej w porcie w Japonii, urodziła mu się córe... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

,,Kobieta w białym kimonie" Ana Johns

1.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

❗❗ RECENZJA❗❗ Tytuł: Kobieta w białym kimonie Autor: Ana Johns Wydawnictwo Kobiece Ana Johns Wydawnictwo Kobiece Rok 1957- Japonia-kraj kwitnącej wiśni. Główna bohaterka Naoko Nakaruma. Dziewczyna jest zakochana ze wzajemnością w amerykańskim marynarzu o imieniu Jimmy. Ich miłość dzieli przepaść kulturowa. Jednak rodzina Naoko nie akceptu... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

Kobieta w białym kimonie

23.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oj! Jaka ta książka była dobra ❤ autorka lekkim piórem podejmuje tematy trudne. Wiele wspaniałych metafor, ludowych mądrości. Cudowna opowieść o miłości, wyborach, życiu i śmierci. O konserwatywnej Japoni lat 50 tych i współczesnej Ameryce. Dwa odległe światy, dwie kobiety. Miłość do jednego mężczyzny. "Czas niczego nie rozróżnia. Nie dba o to, c... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

W miłości i na wojnie...

20.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Kobieta w białym kimonie" to wzruszająca, romantyczna powieść, opowiadająca historię dwojga zakochanych ludzi, rozdzielonych przez wojnę, tradycję i uprzedzenia. Powieść jest fikcją historyczną, fabuła została zainspirowana prawdziwymi zdarzeniami. Akcja książki toczy się linearnie w dwóch okresach - powojennej Japonii (lata 50') i współczesnej A... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

"Kobieta w białym kimonie"

19.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Japonia - Kraj Kwitnącej Wiśni🍒 Mam wrażenie, że gdy czytam książki, w których akcja ma miejsce w krajach Azji Wschodniej, więc przenoszę się do innego świata i wymiaru. Świata magicznego i bajkowego, miejsca mlekiem i miodem opływającego. Czas zaczyna zwalniać, rozkoszuję się opisami krajobrazów i przyrody. Wyobrażam sobie kobiety w tych pięknych... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

Hołd dla tych, które dają życie

17.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Istnieje tylko miłość. Tylko prawda. I to jest moje." Japonia, rok 1957. Są to czasy powojenne, okres rosnącego rozkwitu gospodarczego i ekonomicznego. Poznajemy ten kraj i mieszkańców z głęboko zakorzenionymi tradycjami i rytuałami, których usilnie się trzymają. Kobiety uczone są do roli żon i matek. Od lat przygotowują się do zamążpójścia, ... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl