Recenzje książki "Królowa Lata"

Dodaj swoją recenzję

...Nigdy nie przyciągaj ich uwagi...

10.05.2015

Aislinn, tak jak jej matka i babcia, od urodzenia widzi wróżki. Nie są to jednak istoty znane nam z bajek, lecz są one piękne i zarazem śmiertelnie przerażające i niebezpieczne. I są dosłownie wszędzie. Aislinn, aby być bezpieczna, musi ukrywać swój dar. Jednak pewnego dnia na jej drodze staje tajemniczy i pociągający Król Lata. Co niesie ze sob... {} Recenzja książki Królowa Lata

@Kama15@Kama15 {}

Coraz zimniej

25.01.2015

Aislinn widzi wróżki, widziała jej matka, widzi i babka. Nie są to słodkie istotki z bajek, w różowych sukieneczkach, z anielskimi uśmiechami i szerokimi uśmiechami. Wróżki, które prześladują dziewczynę są złe, okrutne i szydercze. Jak długo można żyć, patrząc jaką krzywdę wyrządzają te czarodziejskie istoty? I właśnie wtedy łamie jedną ze ściśle w... {} Recenzja książki Królowa Lata

@Neph@Neph {}

Królowa Lata - Melissa Marr

18.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do powieści Melissy Marr przyciągnęło mnie dosłownie wszystko – od intrygującego tytułu i pięknej szaty graficznej począwszy. Kiedy jeszcze dowiedziałam się z notki wydawniczej, że jest to książka o wróżkach, dosłownie przepadłam. Nie zastanawiałam się nawet chwili i postanowiłam przeczytać tę pozycję, ale czy spełniła moje oczekiwania? Nastoletni... {} Recenzja książki Królowa Lata

Stając na szachownicy własnego życia pomiędzy Królem Lata, a Królową Zimy

20.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nigdy przedtem nie zastanawiałeś się jakby to było być nad wyraz wyjątkowym? Posiadać umiejętność, o której większość ludzi nawet nie marzy? Być unikatowym okazem - jedynym w swoim rodzaju. Osobą, w którą nie wierzą nawet… wróżki? Melissa Marr studiowała na wydziale nauk humanistycznych i wykładała literaturę oraz gender studiem w colleg’ach... {} Recenzja książki Królowa Lata

A co jeśli twoje zasady stracą na ważności?

26.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czuła od wróża zapach polnych kwiatów, w jego bliskości słyszała szum wierzbowych gałęzi, jakby siedziała nad stawem podczas jednego z tych rzadkich letnich dni. Złudzenie pełni lata tuż przed chłodną jesienią. Chciała zachować to wrażenie, upajać się nim, aż ciepło przeniknie skórę.”* Dawniej chcąc wytłumaczyć pecha ludzie zrzucali to na karb na... {} Recenzja książki Królowa Lata

@Chasm@Chasm {}

Wojna między zimą, a latem

1.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Melissa Marr studiowała na wydziale nauk humanistycznych, aby móc później wykładać literaturę. Od zawsze lubiła odkrywać i uczyć się nowych rzeczy, a obecnie zdobytą wiedzę wykorzystuje w czasie pisania powieści. „Królowa lata” to pierwszy tom z serii o tym samym tytule. Główną bohaterką jest siedemnastoletnia Aislinn, dla znajomych Ash. Dziewczyn... {} Recenzja książki Królowa Lata

@tala86@tala86 {}

Królowa Lata

12.01.2011

Z czystej ciekawości, sięgnęłam w końcu po Królową Lata. Po tylu ciepłych recenzjach i gryzącym mnie poczuciu winy, że do tej pory nie pognałam po tą książkę do księgarni, rozsiadłam się z nią wygodnie. I co zastałam? Historie Asilinn, dziewczyny mogącej widzieć wróżki. Nie są to jednak stworzenia dobre i łagodne niczym z bajek dla dzieci. Są nier... {} Recenzja książki Królowa Lata

@Violet@Violet {}

Królowa Lata

20.06.2010

Królowa lata otwiera magiczny cykl książek o Aislinn i jej przygodach z wróżkami. Jest to dobra odskocznia od świata Wampirów, którym jesteśmy bombardowani od momentu wydania Zmierzchu. Aislinn od dziecka widzi wróżki. Jednak różnią się one od naszych wyobrażeń, nie są takie jak Dzwoneczek z Piotrusia Pana. Te Wróżki i Wróże są piękne, ale i okrutn... {} Recenzja książki Królowa Lata

PA
@kira
{}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl