Recenzje książki "Krwawnica"

Dodaj swoją recenzję

Duchy przeszłości

19.07.2022

Książki Mieczysława Gorzki postanowiłam przeczytać dlatego, że ich akcję osadził Autor we Wrocławiu i w jego okolicach, a jako miłośniczka regionu staram się nie przegapić żadnej takiej powieści, która ma Wrocław lub Dolny Śląsk w tle. Jako że czytało się je przyjemnie, postanowiłam przeczytać i „Krwawnicę”, mimo iż ta z interesującym mnie szcz... Recenzja książki Krwawnica

Tajemnica Krwawnicy

10.07.2022

Dobiłam do brzegu bardzo szybko. “Krwawnica” Mieczysława Gorzki zauroczyła mnie totalnie. Powieść utrzymana na wysokim poziomie, choć w zupełnie innym stylu niż przyzwyczaił czytelnika autor. Historia totalnie odjechana. Rafał i Weronika uciekają od zgiełku miasta, by zaszyć się na Bagniskach maleńkiej wsi. Zakupiony dom czeka na nich w pięknych ... Recenzja książki Krwawnica

@florenka@florenka × 1

Zapraszam do mrocznego świata kłamstw i szaleństwa, gdzie nic nie jest takie jak się wydaje

10.07.2022

To kolejna książka, która udowodniła, że uwielbiam książki Mieczysława Gorzki. Przeczytałam wszystkie i uważam że są rewelacyjne. W opiniach na temat ,,Krwawnicy" recenzenci pisali, że ta książka jest inna niż poprzednie, ale też dobra. Zgadzam się z nimi, bo tu autor stworzył historię w zupełnie innym klimacie niż książki z Zakrzewskim w roli głó... Recenzja książki Krwawnica

świetny thriller

27.06.2022

Przenosisz się do nowego miejsca. Do krainy spokojnej, cichej, bezpiecznej. Przekraczasz wrota swojej nowej posiadłości i cieszysz się chwilą. Wdychasz świeże powietrze, napawasz się pięknym otoczeniem i perspektywą, że życie nabierze teraz kolorów. Czujesz beztroskę i wiesz, że nic nie zakłóci twojej sielanki. W nocy, kiedy spędzasz miło czas z u... Recenzja książki Krwawnica

Krwawnica

27.06.2022

Lęk tkwi w istocie życia. Przybiera różne formy i w świecie ludzkich przeżyć jest zjawiskiem powszechnym. Ukryty lub jawny we wszystkich swoich rodzajach towarzyszy człowiekowi przez całe życie. Paraliżuje, zamyka, ogranicza. Przejmuje kontrolę. Wybija z codziennego rytmu. Stan na granicy zachowania rozsądku a szaleństwa. Najbardziej skrajne emocj... Recenzja książki Krwawnica

Małe miasteczko i jego mroczne sekrety

12.05.2022

Rafał jest policjantem po przejściach. Po ostatniej akcji, z której cudem uszedł życiem wyprowadza się ze swoją żoną Weroniką z Wrocławia i zamieszkują w uroczym domku przy jeziorze umiejscowionym na obrzeżach małej wioski. Niestety z sielskiego życia ich świat nagle zmienia się w koszmar. Ktoś ich prześladuje, niszczy dom, społeczność małej miej... Recenzja książki Krwawnica

Krwawnica

10.05.2022

"Nauczę cię widzieć w ludziach zło - odpowiada. - Ja nie będę żyć wiecznie, a ktoś dalej musi walczyć z Szatanem, żeby nie zawładnął tym światem do reszty." Były policjant Rafał Dzikowski wraz z żoną Weroniką przeprowadzą się do domku na wsi. Liczą na spokojne życie jednak już pierwszego dnia zostają przywitani dość specyficznym graffiti. Niedług... Recenzja książki Krwawnica

Krwawnica

4.05.2022

Ostatnie dwa dni były niczym szalejące tornado, które nie pozwoliło skupić się na niczym... dlatego dzisiaj póki jeszcze nie opadłam z sił zapraszam was na recenzję najnowszego, wybornego thrillera z nutką kryminału i sensacji w tle. A mowa tutaj o "Krwawnicy" Mieczysława Gorzka znanego wam z serii "Cienie przeszłości oraz "Wściekłe psy" (teraz to... Recenzja książki Krwawnica

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl