Recenzje książki "Krwawy szlak"

Dodaj swoją recenzję

Znaleźć siłę by przetrwać

8.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moira Young pochodzi z Vancouver na zachodnim wybrzeżu Kanady. Geny narracji odziedziczyła po dziadku z Kornwalii, który był podróżującym kaznodzieją znanym jako Sunny Jim. Była aktorką, śpiewaczką operową i tancerką, jednak zawsze marzyła o napisaniu książki, i to jej się z powodzeniem udało. Jej debiutancka powieść Blood Red Road została opubli... {} Recenzja książki Krwawy szlak

@Wiesia@Wiesia {}× 8

KRWAWY SZLAK MOIRA YOUNG

13.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

KRWAWY SZLAK MOIRA YOUNG "Świat staje się czerwony. Czerwony jak ogień. Wszystko. Ziemia, niebo, chałupa, ja, Lugh - wszystko czerwone. Drobny czerwony pył wypełnia powietrze, osiada na każdej najmniejszej rzeczy. Krwawy świat. W życiu nie widziałam nic takiego. Ja i Lugh patrzymy na siebie. Wygląda jak koniec świata, mówię. Mój głos jest przyt... {} Recenzja książki Krwawy szlak

Krwawy szlak

6.10.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Saba i Lugh to nieodłączna para bliźniaków, tworząca nierozerwalną całość, kiedy są razem. Tak widzi to Saba. Tylko przy nim czuje się bezpiecznie i tylko z nim najchętniej spędzałaby czas. Jednak wystarczy tylko jeden dzień, żeby całe jej życie nieodwracalnie się zmieniło. Porwanie brata skutkuje zmianą jej samej, jednak do tego potrzeba długiej d... {} Recenzja książki Krwawy szlak

Dla młodzieży... i nie tylko

28.08.2014

Na pierwszy rzut oka jest to typowa książka z gatunku młodzieżowej postapokalipsy. Główna bohaterka to 18 letnia Saba, której brat bliźniak zostaje porwany a ojciec zabity. Dziewczyna wyrusza w podróż celem odnalezienia bliźniaka. Podróżując po bliżej niesprecyzowanej zniszczonej (czym nie do końca wiadomo) krainie poznaje świat pełen przeciwności ... {} Recenzja książki Krwawy szlak

Krwawy szlak

13.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krwawy szlak zaintrygował mnie już samym tytułem i interesującą okładką, a krótki opis fabuły przekonał mnie, że książka ma spore szanse trafić w mój gust. Niestety się przeliczyłam, bo to co dostałam nie tylko było poniżeń oczekiwań, ale w dodatku pisane w stylu, który absolutnie mnie do siebie nie przekonał. Jak wspomniałam, fabuła na pozór wyd... {} Recenzja książki Krwawy szlak

@malaM@malaM {}

Wyprawa w nieznane...

9.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W literaturze młodzieżowej od dłuższego czasu nic ciekawego się nie dzieje. Czasem jakaś powieść wybije się ponad inne, ale po pewnym czasie i o niej łatwo zapomnieć. Wydawać by się mogło, że już nic nie będzie w stanie nas pozytywnie zaskoczyć. A jednak miałam okazję przekonać się na własnej skórze, że taka sytuacja może mieć miejsce. „Krwawy s... {} Recenzja książki Krwawy szlak

@Betsy@Betsy {}

Krwawy szlak

18.06.2014

Moira Yound urodziła się w Kanadzie. Obecnie mieszka w Wielkiej Brytanii. W 2014 roku w Polsce ukazała się jej debiutancka książka „Krwawy szlak”. Jest to pierwsza część serii „Kroniki czerwonej pustyni”. Książkę wydał Egmont. Saba mieszka z ojcem, bratem bliźniakiem i młodszą siostrą nad Srebrnym Jeziorem. Ojciec czyta w gwiazdach. Dla jej brata, ... {} Recenzja książki Krwawy szlak

krwawy szlak

1.06.2014

„Kroniki Czerwonej Pustyni- Krwawy Szlak” to powieść dystopijna, gatunek ten cieszy się ostatnio ogromnym zainteresowaniem. Saba wraz z bratem bliźniakiem Lugh, dziewięcioletnią siostrą Emmi i ojcem żyją samotnie nad Srebrnym Jeziorem. Tereny są jałowe i suche jednak rodzina wiedzie spokojne życie. Wszystko się zmienia w dniu, kiedy czterej jeźdźcy... {} Recenzja książki Krwawy szlak

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe