Kuchnia klasztorów prawosławnych

Mykoła Mańko
Kuchnia klasztorów prawosławnych
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Tę książkę trzeba smakować. Wbrew pozorom to nie tylko zbiór przepisów, ale historia prawosławia zamknięta w składnikach na tradycyjne barszcze, czorby, warenyky... Napisane ze znawstwem wstępy, poprzedzające przepisy narodowych kuchni, wprowadzają nas w świat zapachów i smaków, a także w świat życia zamkniętego za murami ławr, klasztorów, świątyń. Świat to fascynujący, tak samo jak fascynujący wydaje się pomysł autora na pokazanie nam tego świata.
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-923587-7-0, 9788392358770
Wydawnictwo: Nemrod

Autor

Mykoła Mańko Mykoła Mańko
Urodzony w 1974 roku na Ukrainie (Drohobycz)
Mykoła Mańko – ukraiński pisarz, kucharz. Z wykształcenia teolog i lekarz weterynarii, z zamiłowania podróżnik i kucharz. Autor książki "Kuchnia klasztorów prawosławnych", związany z Wydawnictwem Nemrod oraz z Onet.pl. Pochodzi z Drohobycza, mieszk...

Pozostałe książki:

Współczesna kuchnia dawnych Kresów Kuchnia klasztorów prawosławnych
Wszystkie książki Mykoła Mańko

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Kuchnia klasztorów prawosławnych aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia klasztorów prawosławnych. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat