Recenzje książki "Między pragnieniami"

Dodaj swoją recenzję

Między pragnieniami

18.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

By wybrać właściwą drogę, trzeba zmierzyć się z tym, co zostawiło się za sobą. Na początku ta książka wydawała mi się dziwna. Zawierała elementy, które nie do końca przypadły mi do gustu, jednak gdy coraz bardziej zagłębiałam się w lekturze odnalazłam w niej ciekawą historię. Natalię, Ninę i Remigiusza łączy przede wszystkim adres – mieszkanie, ... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Między Pragnieniami

12.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Anny Bednarskiej "Między Pragnieniami" jest przede wszystkim powieścią psychologiczną o ludzkich więziach. Złe relacje mogą zaszkodzić i zostawić ślad na całe życie, natomiast te dobre mogą wnieść w życie wiele radości, pomóc w dalszym życiu. Na początku miałam co do tej pozycji mieszane uczucia, gubiłam się od ilości bohaterów i zdarzeń. ... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Między pragnieniami

1.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy ma swoje problemy i tajemnice, najczęściej ludzie nie chce nimi nikogo obarczać i próbują zmierzyć się z tym sami, do tego stopnia że osoby które codziennie się mijają nic o sobie nie wiedzą. Natalia pracuje jako przedszkolanka a do tego pisze artykuły do gazety Druga Strona, jej życie byłoby może udane gdyby nie to że nie sypia w nocy i jes... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Dlaczego ja?

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz kolejny miałam przyjemność sięgnąć po twórczość Anny Bednarskiej. Odnoszę wrażenie, że ta kolejna jej powieść jest nieco inna od poprzedniej. Inna, nie znaczy gorsza. Również pełna emocji i wzruszeń, dużo trudnych i otwartych pytań. Nie lada wyzwanie przed czytelnikiem. Troje znajomych, Natalia, Nina i Remigiusz wspólnie mieszkają od wielu... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Samotność w tłumie

13.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Im więcej ludzi, tym powinno być głośniej, gwarniej.. i być może tak jest, hałas, przepych, ale co z tego jeśli w tym całym tłumie otaczających nas ludzi czujemy się samotni ? Natalia, Nina i Remigiusz mieszkają razem od pierwszego roku studiów, wydawać by się mogło, że skoro tyle lat dzielą wspólne mieszkanie to albo stali się przyjaciółmi, albo ... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Oj oj

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pierwszy plan zdecydowanie wysuwa się postać Natalii, która pracuje w przedszkolu, a oprócz tego jest również stażystką w redakcji Portalu Druga Strona. Nie jest on jakoś szczególnie popularny, a kiedy już czytelnicy na niego wchodzą to głównie z powodu kontrowersyjnych tematów. Sama Natalia ma problem ze spaniem. Potrzebuje tabletek, by zasnąć... {} Recenzja książki Między pragnieniami

Zamknąć drzwi do przeszłości

WYBÓR REDAKCJI
17.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść "Między pragnieniami" Anny Bednarskiej otrzymałam dzięki uprzejmości klubu recenzenta serwisu @Link. Wybrałam tę książkę sugerując się opisem wydawcy zamieszczonym na okładce. Współlokatorzy od 7 lat zajmujący jedno mieszkanie i ich zwykła - niezwykła codzienność, w której muszą mierzyć się z lękami nabytymi w przeszłości mogła okazać się... {} Recenzja książki Między pragnieniami

...a ściana między nami

WYBÓR REDAKCJI
11.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciągnęło mnie do książki Anny Bednarskiej. Nie wiem co. Zapewne dusza. Dostrzegła w surowej okładce coś z ciepłych, swojskich klimatów babcinej kuchni. Węszyła żer. Miała, skubana, rację. Znamy się tylko z widzenia... Górska, Wroński i Trzask w jednym stoją domu. Oprócz adresu wspólnie wynajmowanego od siedmiu lat mieszkania nie łączy ich nic. ... {} Recenzja książki Między pragnieniami

{}