Recenzje książki "Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa"

Dodaj swoją recenzję

Czym jest miłość?

18.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Miłość najlepiej widać na przykładach, nie w definicjach.” Nie wiem nawet jak zacząć opowiadać Wam o tej książce, jeszcze jest tyle emocji we mnie po jej lekturze. Jak mam ubrać w słowa to, co kotłuje się w mojej głowie i przedstawić to, co czuję? Postaram się, jednak napisać o niej najlepiej jak umiem. Antologia „Modern love” jest zbiorem, ko... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

@gala26@gala26 {}× 21

Na książkowym rynku bardzo brakuje tekstów tego typu

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opowiadania to zupełnie nie moja bajka, dlatego do lektury tego zbioru podchodziłam raczej sceptycznie, wątpiąc, że znalazłabym tutaj coś, co mogłoby mnie urzec. Sam opis również mnie nie zachwycił, bo jednoznacznie kojarzył mi się z wiecznie nieszczęśliwymi, pechowymi bohaterami, którzy szukają w swoim życiu miłości czasami niemal na siłę. Jak by... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

Poruszający zbiór opowieści o prawdziwym życiu i wszelkich barwach miłości...

21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie od dziś wiemy wszyscy o tym, że najlepsze historie pisze samo życie. Los, przewrotne ścieżki ludzkich zdarzeń, przypadek i zaskakujące szczęście - to wszystko składa się na porywające opowieści o życiu, których nie wymyśliłby najlepszy scenarzysta. I to właśnie życiowe historie prawdziwych ludzi składają się na pasjonujący zbiór pt. "Modern L... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

@Uleczka448@Uleczka448 {}× 2

Miłość nie jedno ma imię

20.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Modern love" to antologia wydana pod redakcją Daniela Jonesa, który przez wiele lat prowadził w dzienniku New York Times rubrykę poświęconą kwestiom miłosnym. Jak wskazuje sam tytuł książka ta dotyczy najbardziej pożądanego i intrygującego uczucia jakim jest miłość i w związku z tym już na początku dostajemy jej definicję. Chociaż przedmowa redak... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

"Miłość jest jak cień człowieka"*

18.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziękuję wydawnictwu Prószyński i s-ka za egzemplarz do recenzji. Miłość. Ilekroć słyszymy to słowo przed oczami mamy dwoje zakochanych ludzi, trzymających się za ręce i patrzących sobie z ufnością w oczy, w których każde z nich chce wyczytać swoją szczęśliwą przyszłość. Jakoś w pierwszym odruchu zapomina się, że istnieją przeróżne rodza... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

@canis.luna@canis.luna {}× 2

Miłość i jej różne oblicza

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czym właściwie jest miłość?" Tym pytaniem Autor rozpoczął swoją książkę i to samo pytanie zadałam sobie ja przystępując do czytania. O miłości napisano, zagrano oraz zaśpiewano bardzo wiele. Stała się ona tematem oklepanym do tego stopnia, że gdy czasami trafiamy na film w którym nie został zawarty wątek miłosny to jesteśmy zaskoczeni i mamy wraż... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

Obraz współczesnej miłości

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 „Życie jest za krótkie, aby spędzać je z tymi, którzy nie za bardzo do nas pasują” Na temat miłości napisano mnóstwo poetycznych strof, powieści, nakręcono filmów i wystawiono sztuk teatralnych, których trudno sobie wyobrazić bez tego motywu. Niewiele jest utworów literackich, w których miłość nie występuje. Mimo to wciąż jest to niewyczerpa... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

@Mirka@Mirka {}× 2

Nowoczesne historie o miłości

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Modern Love" to zbiór 42 opowiadań. Wszystkie są tematycznie pogrupowane. Ich autorzy przez dwie dekady pisali listy do "New York Timesa". Twórcą książki jest dziennikarz prowadzący tą wyjątkową rubrykę. Co ją wyróżnia spośród wielu innych artykułów w prasie? Myślę, że przede wszystkim autentyczność i niezwykła szczerość listów. Istotny jest też ... {} Recenzja książki Modern Love. Prawdziwe historie o miłości, stracie i zaczynaniu od nowa

@kasiarz1983@kasiarz1983 {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl