Recenzje książki "Most Ikara"

Dodaj swoją recenzję

Paweł Nowak "Most Ikara"

14.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mityczny Ikar to od wieków uosobienie walki o marzenia, realizacji głęboko skrywanych pragnień. To również symbol młodzieńczego entuzjazmu oraz wiary we własne możliwości. Bohater nieustannie tęskni za wolnością oraz niezależnością. Taki też jest Antek z powieści Pawła Nowaka. Nie bez powodu można go również nazwać Ikarem XXI wieku. "Most Ikara" ... {} Recenzja książki Most Ikara

W pogoni za marzeniami

1.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Most Ikara" Pawła Nowaka to nie jest książka jaką pokocha każdy. Ale każdy powinien być otwarty na tematy, które porusza. Główny bohater Antek, to młody chłopak mieszkający w małym miasteczku, w bardzo konserwatywnej rodzinie. Jak każdy chciałby być szczęśliwy i kochany, co już nie jest takie proste, bo jego orientacja seksualna kompletnie nie po... {} Recenzja książki Most Ikara

Most Ikara

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Napisanie recenzji do tej książki, jest nie lada wyzwaniem. Tak naprawdę nie wiedziałam, od czego zacząć. Kilkakrotnie wystukiwałam litery, ale po chwili je usuwałam. Dlaczego? Nie wiem, po prostu ta książka wywarła na mnie ogromne wrażenie. Nie na co dzień spotykamy się z książkami o homoseksualizmie. Mam za sobą już tę tematykę, ale jeszcze nigd... {} Recenzja książki Most Ikara

Most Ikara - powieść, która daje do myślenia.

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„MOST IKARA” Paweł Nowak Wydawnictwo Novae Res Nieczęsto sięgam po książki o związkach homoseksualnych. Postanowiłam przeczytać „Most Ikara” i nie zawiodłam się. Autor postanowił napisać powieść z punktu widzenia chłopaka, który kocha inaczej. Na początku nie chciał się do tego przyznać. Nie ciągnęło go do dziewczyn. Jego przyjaciółka Kaśka wied... {} Recenzja książki Most Ikara

Most Ikara

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

💔TU POWINNA BYĆ RECENZJA 💔 Powinna, ale nie będzie bo nie potrafię ubrać w słowa tego, co czuję i myślę i co mam teraz w głowie. Wiedziałam, że osoby LGTB nie mają delikatnie mówiąc łatwo, że są wytykane palcami, obrażane i piętnowane. Pedał, zboczeniec, ciota - to epitety z jakimi na co dzień muszą się zmierzyć. Rasizm i nienawiść na tle orient... {} Recenzja książki Most Ikara

Most Ikara

18.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo ciekawy, metaforczny tytuł i mroczna, klimatyczna, pasująca co niego okładka. Ikar stanowi symbol dążenia do realizacji własnych celów, wbrew naturalnemu porządkowi. To odwaga w podążani drogą marzeń, nawet wbrew temu co mówią inni. Ale jest to także nadmierna ambicją, która czasem może doprowadzić do katastrofalnych skutków, co znamy i pam... {} Recenzja książki Most Ikara

Nagroda i kara.

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Antek jest młodym chłopakiem, wychowanym w tradycyjnej katolickiej rodzinie. Już od jakiegoś czasu zauważa, że jest inny niż większość jego rówieśników. Kiedy zaczyna rozumieć swoją odmienną orientację seksualną i postanawia ujawnić się przed rodzicami, jego świat ulega rozpadowi. Rodzice za wszelką cenę chcą go „uleczyć” nie rozumiejąc, że ich sy... {} Recenzja książki Most Ikara

@kubera_anna@kubera_anna {}× 1

"Most Ikara"

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ile jesteś w stanie zapłacić, aby poznać smak wolności?” Antek to chłopak z dobrego domu, był długo wyczekiwanym dzieckiem. Wychowany w tradycyjnej, katolickiej rodzinie, silnie odczuwa presję życia według ustalonych patriarchalnych reguł. Życie jakie wiodą jego najbliżsi i jakie zastaje mu narzucone, zaczyna wywoływać w nim sprzeciw, stopnio... {} Recenzja książki Most Ikara

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl