Recenzje książki "Nieprzyjaciel Boga"

Dodaj swoją recenzję

Nieprzyjaciel Boga - Bernard Cornwell

21.06.2014

„Nieprzyjaciel Boga” to drugi tom trylogii opowiadającej alternatywną wersję legendy o królu Arturze. Także tutaj narratorem jest Derfel, co sprawia, że książkę czyta się podobnie jak „Zimowego monarchę”. Wydarzenie zaczynają nabierać tempa, a akacja coraz bardziej się rozwija. Autorowi udało się utrzymać specyficzny klimat oraz - pomimo znacznej o... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

"Nieprzyjaciel boga"

7.01.2014

„ -Bogowie nienawidzą porządku - burknął. - Porządek, Derfel, niszczy bogów, bogowie zatem muszą zniszczyć porządek. ” Bądź przygotowany! To nie jest elegancki i szlachetny Camelot z opowieści, które słyszałeś. Bądź przygotowany! To świat, w którym trudno o przyjaciół, za to każdy może się okazać Twoim wrogiem. Bądź przygotowany! Bo zawsze przycho... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

Rycerz Artur

1.07.2012

„Nieprzyjaciel Boga” to druga część sławnego cyklu arturiańskiego autorstwa Bernarda Cornwella. Książka jak poprzednia część opowiada o historycznym królu Arturze,który podbił już niejedno serce fanów powieści historycznych. Głównym bohaterem powieści jest Artur. Nadal stara się on obronić Brytanię przed najazdami wrogów. Sasi nadal atakują państw... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

Ciąg dalszy legendy arturiańskiej według Cornwella

15.02.2012

Z wypiekami na policzkach zagłębiłam się w świecie Artura i Derfla. Nie było to trudne ponieważ w pamięci miałam wydarzenia, o których czytałam w "Zimowym Monarsze" , a autor bardzo zgrabnie podjął podjęte tam wątki. Wydaje mi się też, że w drugim tomie jest zdecydowanie więcej akcji. Nie , nie wydaje mi się, jest dużo więcej akcji ze względu na to... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

@funcia@funcia {}

Kontynuacja fantastycznej bajki dla doroslych w 3D.

1.02.2012

Nieprzyjaciel Boga to II tom kultowego już dzieła Bernarda Cotnwella, tzw. trylogii arturiańskiej.I tom kończy się zwycięskim dla Artura starciem w Dolinie Lugg, Nieprzyjaciel Boga w tym miejscu się rozpoczyna, a stary mnich Derfel kontynuuje swoją historię. Nieprzyjaciel Boga został podzielony na 4 części: Ciemna droga (Merlin wraz z przyjaciółmi ... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

Nieprzyjaciel Boga - Bernard Cornwell

19.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

''Nieprzyjaciel Boga'' to II tom Trylogii Arturiańskiej, napisanej przez Bernarda Cornwella, angielskiego pisarza powieści historycznych i thrillerów. Cornwell został odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego w dowód uznania dla jego twórczości przez królową Elżbietę II. Kilka dni temu pisałam o pierwszym tomie zatytułowanym ''Zimowy monarcha''. Gd... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

Bernard Cornwell - Cykl arturiański - Nieprzyjaciel Boga

11.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

V i VI w. n.e to mroczne wieki w dziejach Brytanii. Sasi wciąż najeżdżają na wschodnie ziemie, grabiąc je, rabując, zabijając mężczyzn, gwałcąc kobiety i składając dzieci w ofierze bogom. Z zachodu natomiast zagrożeniem są Irlandczycy - naród gwałtowny, więc mimo zawartego pokoju, w każdej chwili może napaść na zachodnie wybrzeża, a czyny ich są st... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

List do brata Derfla, przyjaciela Nieprzyjaciela Boga

25.07.2011

Drogi bracie Derflu! Twoja historia życia, przedstawiona pod pretekstem spisywania Ewangelii dla Saksonów, doczekała się już drugiego tomu w naszym polskim wydaniu. I piszę do ciebie, aby zaświadczyć ci, że twoje sławne imię i do nas przywiało oraz muszę stwierdzić, że twoje przygody są pasjonujące. Jednak jak to brzmi w świetle wszystkich bitew, ... {} Recenzja książki Nieprzyjaciel Boga

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe