Recenzje książki "Notatki samobójcy"

Dodaj swoją recenzję

Notatki samobójcy

1.04.2021

"Notatki samobójcy to książka napisana przez Michaela Thomasa Lorda. Opowiada o losach nastolatka, który każdy swój dzień opisuje w formie dziennika- prostymi zdaniami, słownictwem. Spędzając 45 dni w ośrodku psychiatrycznym uczy się nowych rzeczy, dostrzega nowe wartości. Nie brakuje jednak odkrywania tajemnic odnośnie przyjaciół, których tam poz... Recenzja książki Notatki samobójcy

Notatki samobójcy

22.12.2020

Zaskakujący jest powód, dla którego sięgnełam właśnie po ten tytuł... Ciekawość, polecona książka, przeczytana recenzja, a może prezent? BINGO ! Prezent ...ale nie dla mnie :) W związku ze zbliżającymi się świętami robiłam resarch po rodzinie, kto jaki prezent chce pod choinkę. Ku mojemu zaskoczeniu od mojej trzynastoletniej siostrzenicy usłyszała... Recenzja książki Notatki samobójcy

To jest moje życie

4.12.2020

Jeff nie może uwierzyć, że zamknęli go razem z wariatami. On tam nie powinien być. On nie pasuje do nich. Do tej podpalaczki, do dziewczyny z zaburzeniami odżywiania i do tego dziwnie milczącego chłopaka. A to, że ma blizny na rękach? To jego w pełni świadoma decyzja. Zresztą to nie ich sprawa, bo to on ma władzę nad swoim życiem, a nie inni. Czyż... Recenzja książki Notatki samobójcy

'' Notatki samobójcy ''

4.09.2019

Coraz częściej młodzi ludzie aby zwrócić na siebie uwagę lub wstydzą się swoich decyzji i boją się odrzucenia posuwają się do najgorszej decyzji … Ich decyzją jest odebranie sobie życia z powodu środowiska które nie wie co to '' akceptacja ''. Jeff nastolatek z normalnej rodziny , wychowany w dobrym domu , postanawia przerwać swoje życie p... Recenzja książki Notatki samobójcy

Notatki samobójcy

29.04.2013

„Dlaczego trzeba ostrzegać ludzi przed tym kim się jest? Dlaczego nie można być po prostu sobą?”* Samobójstwo kojarzy się każdemu z czymś złym i ostatecznym. Nigdy nie wiadomo czym kieruje się potencjalny samobójca, co takiego zdarzyło się w jego życiu, że próbował odebrać sobie życie. Problemy w życiu prywatnym i służbowym, znęcanie si... Recenzja książki Notatki samobójcy

Notatki samobójcy

20.12.2012

Jeff jest przeciętnym, niczym niewyróżniającym się nastolatkiem... W pewnym sensie.. Nikt nie może zrozumieć, dlaczego to zrobił, nawet on sam nie zdaje sobie sprawy, co go pchnęło do tego czynu. Jednakże, 'dzięki' nieudanej próbie samobójstwa, nastolatek trafia do psychiatryka... Jeff'a poznajemy w momencie, kiedy leży otępiały w szpitalnym łóżku ... Recenzja książki Notatki samobójcy

Notatki samobójcy

19.08.2012

Kiedy słyszycie lub czytacie "Notatki samobójcy" z czym Wam się to kojarzy? Mi się te słowa kojarzą, a raczej kojarzyły z notatkami pisanymi przez osobę, która chce się zabić. Ale z drugiej strony słowo "samobójca" mówi o osobie, która już próbowała się zabić. Więc ustalmy ostatecznie, że "Notatki samobójcy" oznaczają notatki pisane przez osobę, kt... Recenzja książki Notatki samobójcy

Trudne jest życie nastolatka...

15.08.2012

W moim życiu czytelniczym ostatnich miesięcy już po raz drugi spotykam się z trudnym tematem, jakim jest samobójstwo. Samo określenie wywołuje u mnie gęsią skórkę i skrajne emocje, dlatego obawiałam się nieco lektury tej właśnie książki. „Notatki samobójcy”, bo o niej mowa, z początku wydawały mi się niezbyt ciekawym tytułem, odstawiłam ją na bok, ... Recenzja książki Notatki samobójcy

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl