Recenzje książki "Oona kontra życie"

Dodaj swoją recenzję

Dałam tej książce szansę i nie żałuję

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Oona kontra życie " to przede wszystkim książka ,która uczy . Uczy by cieszyć się nawet tymi najdrobniejszymi rzeczami,które spotykają nas w życiu. Uczy tego żeby swoje życie przeżyć po swojemu, zgodnie z własnym JA. Uczy również tego jak bardziej życie jest kruche niczym domek z kart,że nie warto tracić czasu na dyskusje między sercem a rozumem ... {} Recenzja książki Oona kontra życie

Życie, ach życie!

4.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

5...4...3…2…1… Nowy Rok! Oona Lockhart zawsze po północy jest o rok starsza. Jest 1982 rok – ma chłopaka Dave’a i dylematy czy wyjechać na studia za granicą czy ruszyć w trasę z zespołem. Nie przypuszcza, że obudzi się w…. 2015 roku, jako pięćdziesięcioletnia kobieta. Tak, Oona przenosi się w czasie. Powieść Margarity Monitimore „Oona kontra ży... {} Recenzja książki Oona kontra życie

@justyna_@justyna_ {}× 2

Nietuzinkowa!

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Oona kontra życie" to chwytająca za serce, niezwykle głęboka opowieść o ulotności życia, przemijaniu i jego przewrotności. Wygląda na to, iż ludzka egzystencja w żadnym z momentów nie jest idealna, nigdy nie można mieć wszystkiego, zawsze konieczny jest wybór, a spokój i szczęście można osiągnąć tylko doceniając to, co mamy. I choć początek był l... {} Recenzja książki Oona kontra życie

Podróż w czasie z książką "Oona kontra życie"

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odkąd poznałam opis książki "Oona kontra życie" wiedziałam, że muszę ją przeczytać. Dawno nie spotkałam się z tak oryginalnym pomysłem i byłam ciekawa, co z niego wyniknie. Czy autorka poradziła sobie ze stworzeniem dobrej historii? Myślę, że jak najbardziej. Oona wiedzie dość zwyczajne życie osiemnastolatki. Ma kochającego chłopaka, wspierającą ... {} Recenzja książki Oona kontra życie

Oona kontra życie

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdarzyło wam się kiedyś żałować, że nie można cofnąć czasu? Że gdyby była taka możliwość, to zrobilibyście coś w życiu inaczej? Że spie....cie coś i już nie można tego naprawić? Oona, bohaterka książki "Oona kontra życie" autorstwa Margarity Montimore dostała od losu szansę, żeby wrócić do poprzednich lat swojego życia mądrzejsza o doświadczenia ... {} Recenzja książki Oona kontra życie

Uczy i wzrusza

11.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że książka mnie zaskoczyła w bardzo pozytywny sposób i dała kopa. Czytałam i nie mogłam się od oderwać, pochłaniając kolejne stronice. Autorka cudownie pisze, zrozumiale i lekko. Stworzyła niby chaotyczną historię, która w końcowym momencie zazębia się, tworząc idealną całość. Jestem zdumiona i pełna podziwu za pokręconą konstrukcj... {} Recenzja książki Oona kontra życie

@Izzi.79@Izzi.79 {}× 2

Is this now?

10.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oona to sympatyczna, zakochana i za moment dziewiętnastoletnia dziewczyna. Jednak wraz z odliczaniem do północy dzieje się magia, której nikt nie rozumie. Oona otwiera oczy i w około to już nie są lata '80, a XXI w. Czuje się inaczej, wygląda inaczej, nagle stała się bogata, a jej znajomych już przy niej nie ma. Co zrobić, kiedy rzeczywistość zmie... {} Recenzja książki Oona kontra życie

@mysilicielka@mysilicielka {}× 1

Sztuka życia chwilą

3.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ile razy myśleliśmy sobie, że super by było podróżować w czasie? Kto z nas nie marzył o cofnięciu czasu i zmianie jakiejś decyzji lub przeżyciu ponownie fascynującej, szczęśliwej i ważnej chwili? Kto z nas nie zna filmu z szalonym doktorkiem – wynalazcą Emmettem Brown „Powrót do przyszłości”? Chętnym na takie eksperymenty radzę sięgnąć po „Oona ko... {} Recenzja książki Oona kontra życie

@jorja@jorja {}× 17
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl